Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Μακροχρόνια στοιχήματα Ευρωμπάσκετ





Η μεγάλη ώρα έφτασε. Αύριο ξεκινά το Ευρωμπάσκετ 2013 στα γήπεδα της Σλοβενίας και εμείς όπως κάνουμε πάντα σε κάθε μεγάλο μπασκετικό ραντεβού εθνικών ομάδων είμαστε εδώ για ακόμα μία χρονιά να δώσουμε τα μακροχρόνια στοιχήματα μας.


Θυμίζω σε όσους δεν είχαν παρακολουθήσει τις προηγούμενες διοργανώσεις πως φιλοσοφία μου δεν είναι στα μακροχρόνια η μικρή απόδοση των φαβορί. Ποτέ δεν πρότεινα τις ΗΠΑ για χρυσό και ας ήξερα πως θα περάσει. Ποτέ δεν πρότεινα την Ισπανία για χρυσό Ευρωμπάσκετ και ας ήξερα επίσης πως κατά 99% θα πλήρωνε. Πρότεινα όμως στους ολυμπιακούς αγώνες πρώτος ριμπάουντερ Κέβιν Λοβ που πέρασε στο εξωφρενικό 29,00 απόδοση!!! 


Αποδόσεις κάτω από 3,00 μου αρέσουν μόνο στα head to head. Σε όλα τα άλλα χάσω ή κερδίσω αν είναι η απόδοση κάτω από 3,00 για μένα δεν έχει αξία γιατί είναι το προφανές, το τυράκι, αυτό που θα φορτώσουν όλοι, αυτό που δεν χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος και διάβασμα για να πεις «θα το παίξω». Επομένως και φέτος πάμε με λίγα να πάρουμε πολλά στα μακροχρόνια και όχι με πολλά να πάρουμε ψίχουλα… Αυτό που με νοιάζει προσωπικά είναι να έχουμε παίξει σωστά όσο αφορά σε συνδυασμό πιθανότητας και απόδοσης.


Ξεκινώ από το ποιος θα πάρει το χρυσό. Δίκαιο φαβορί η Ισπανία που μεσουρανεί τα τελευταία χρόνια ευρωπαϊκά μοιάζει πολύ ελκυστικό το 2,70 που υπάρχει άλλα δεν θα πάρω. Νομίζω πως απόντος Πο Γκασόλ και Ναβάρο κάπου θα το χάσουν οι ισπανοί προς το τέλος και δεν θα είναι αυτοί οι πρωταθλητές. Πιστεύω ήρθε η ώρα των γάλλων. Τρελό σκεπτικό αν σκεφτεί κανείς πως η Γαλλία δεν εχει καλούς ψηλούς άλλα από το 1 εώς το 4 είναι υπερπλήρης και επιτέλους ο πολύς Πάρκερ πρέπει να πάρει κάποτε ένα χρυσό. Αν δεν γίνει και φέτος δεν θα γίνει ποτέ. Περιμένω να δω εν ολίγοις έναν Πάρκερ ηγέτη- ορχήστρα σε αυτό το ευρωμπάσκετ καθώς έχει σούπερ κίνητρο και κακά τα ψέματα απόντος Γκασόλ και Νοβίντσκι είναι ότι πιο «λαμπερό» διαθέτει το φετινό ευρωμπάσκετ. Στο 5,50 η κατάκτηση της Γαλλίας. Βάζουμε λίγα πάντως καθώς οι γάλλοι έχουν κακό παρελθόν…


Για κατάκτηση μεταλλίου θα ρισκάρω επίσης αρκετά και θα τιμήσω το 7,00 της Τουρκίας, Θυμίζω εδώ πως οι τούρκοι με τον Τάνιεβιτς το 2010 και την ίδια ομάδα κατά 8/12 έφτασαν δεύτεροι στον κόσμο χάνοντας στον τελικό από τις ΗΠΑ. Βέβαια τότε είχαν και «σπρώξιμο» από τους «γκρι» άλλα και πάλι έκαναν καλά παιχνίδια και ο Τάνιεβιτς δείχνει να συσπειρώνει και να εμπνέει τους στάρ της ομάδας. Ενδεικτικό είναι πως ο Ενέ όταν ανέλαβε από το 2010 μέχρι πρότινος «πάτωσε» με την εθνική ομάδα. Σημαντικό πως οι τούρκοι στην ουσία είναι από της λίγες ομάδες που «κατεβαίνουν» κομπλέ από άποψη αστεριών- ΝΒΑερς. Και εδώ πάντως πάμε μαζεμένα γιατί οι τούρκοι είναι πάντα τούρκοι. Προσωπικά μου αρέσει αρκετά πάντως το στοίχημα στην συγκεκριμένη απόδοση.


Για πρώτο σκόρερ όπως προείπα είμαι με τον Πάρκερ. Είναι το φαβορί και δεν μου αρέσει βέβαια αυτό άλλα είναι δίκαιη απόδοση το 3,50 που έχει. Όποιος πάντως θέλει να πειραματιστεί ας προσέξει λίγο και τους Μαρκ Γκασόλ- Μπογκντάνοβιτς (Κροατία)- Κλέϊζα.


Στα αγαπημένα μου head to head το βασικό μου bet από όλα τα μακροχρόνια είναι να τερματίσει η Γαλλία πάνω από την Ελλάδα. 1,80 στον ΟΠΑΠ θα το τιμήσω . Εκτιμώ πως ο ενθουσιασμός που υπάρχει για την Ελλάδα και διοχετεύεται από τα ΜΜΕ στον κόσμο είναι υπερβολικός. Αμφότερες οι ομάδες στοχεύουν ψηλά. Αμφότερες έπαιξαν καλά στα φιλικά τους άλλα για μένα η σοβαρή Γαλλία είναι ένα «κλικ» ανώτερη. Στο στοίχημα δεν χωράνε συναισθηματισμοί. Για την ιστορία υπάρχει μπόλικη προϊστορία από παιχνίδια σκοπιμότητας ανάμεσα σε Γαλλία και Ελλάδα. Νομίζω οι γάλλοι κάτι χρωστούν στους έλληνες..


Διαδικτυακά τώρα, εκτός από τα παραπάνω θα παίξω νικητή Γ ομίλου την Σλοβενία σε αποδόσεις του 5,00 μόνο και μόνο επειδή η Ισπανία στην α’ φάση των ομίλων πάντα ξεκινά πολύ νωθρά και οι οικοδεσπότες θα έχουν κόσμο και λίγο «σφυρίχτρα»..


Τέλος για πρώτο ριμπάουντερ επιλέγω τον Ομέρ Ασίκ της Τουρκίας στο 5,50 περίπου. Μου μοιάζει να έχει καλές πιθανότητες δεδομένου πως ο Τάνιεβιτς τουλάχιστον τον εμπιστεύεται περισσότερο από Ερντέν και Σαβάζ.


Πολύ περισσότερη ανάλυση για όλα τα μακροχρόνια άλλα και για το ευρωμπάσκετ γενικά ραδιοφωνικά 4 με 5 καθημερινά στο overlap radio.


ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ


ΝΙΚΗΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ : ΓΑΛΛΙΑ    5,50        7,5/10


ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΑΛΛΙΟ 1-3 ΘΕΣΗ:  ΤΟΥΡΚΙΑ    7,00   8/10


ΠΡΩΤΟΣ Γ ΟΜΙΛΟΥ : ΣΛΟΒΕΝΙΑ  5,00   7/10


ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ : ΠΑΡΚΕΡ (ΓΑΛΛΙΑ)   3,50  7,5/10


ΠΡΩΤΟΣ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ :  ΑΣΙΚ (ΤΟΥΡΚΙΑ)    5,50   7.5/10


HEAD TO HEAD  NA ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΨΗΛΟΤΕΡΑ

ΕΛΛΑΔΑ- ΓΑΛΛΙΑ ---   ΓΑΛΛΙΑ    1,80   9/10

** Φαν Μπετ ΠΡΩΤΟΣ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ : ΜΠΕΓΚΙΤΣ (ΣΛΟΒΕΝΙΑ)  51,00



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου