Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Αρχίζουν τα σπουδαία!




Μπορεί την Δευτέρα η βασική μας πρόταση να χάλασε ελέω Ελλάδας άλλα ταμείο έγινε πάλι. Συγκεκριμένα στην δεύτερη μας πρόταση η Λετονία εύκολα κέρδισε την ΠΓΔΜ και δεν χρειάστηκε καν το χάντικαπ που είχε υπέρ της. Η Ουκρανία ακόμα πιο εύκολα κέρδισε την Μ. Βρετανία και προκρίθηκε πανηγυρικά. Πέρασε και το «λουκούμι» χάντικαπ της Σουηδίας που ήταν αναμφίβολα το σημείο της ημέρας. Το είπαμε ραδιοφωνικά, γράψαμε αναλυτικά το σκεπτικό της επιλογής στο άρθρο και οι ιταλοί ήταν συνεπείς στο ραντεβού με την αδιαφορία. Καλοφάγωτα και πάλι.


Σήμερα ξεκινά η β’ φάση των ομίλων και σίγουρα υπάρχει τρομερό ενδιαφέρον. Στοιχηματικά βέβαια το πρόγραμμα έχει συρρικνωθεί κατά πολύ άλλα έχουμε πλέον όλα τα παιχνίδια μονά αποδεκτά και στον ΟΠΑΠ με αρκετά ειδικά στοιχήματα που θα μας απασχολήσουν. Γνώμη μου είναι να μην πιέζουμε τις καταστάσεις για τριάδες και τετράδες. Καλό θα είναι η δυάδα να είναι το μάξιμουμ και από εκεί και πέρα πιο σωστή επιλογή ο εφιάλτης των μπουκ. Το μονό αποδεκτό. 


Ξεκίνημα λοιπόν από νωρίς με το ντερμπάκι των «αδυνάτων». Η Ουκρανία έχει μία νίκη, η Λετονία καμία και περνάνε οι 4 από τις 6 ομάδες του ομίλου στα νοκ άουτ προημιτελικά. Η Ουκρανία ήξερε εκ των προτέρων πως η Γαλλία δύσκολα θα χάσει την πρωτιά. Εκμεταλλεύτηκε την ανυπαρξία του Ισραήλ και της Γερμανίας και με σοβαρές εμφανίσεις δίκαια τερμάτισε δεύτερη στον όμιλο της στην ουσία χάνοντας μόνο αναμενόμενα από την Γαλλία. Η Λετονία αντιθέτως ήταν σε ένα δύσκολο όμιλο με δύο φαβορί και ήξερε πως για να προκριθεί έπρεπε να κερδίσει τους άλλους 3 ισάξιους θεωρητικά μονομάχους. Βέβαια στην εξέλιξη ο όμιλος έγινε ροντέο με τα 2 φαβορί να κάνουν ανέλπιστες ήττες και χρειάστηκε 4πλή ισοβαθμία και διαφορές πόντων για να δούμε ποιοι πέρασαν. Όπως και να έχει πάντως η Λετονία αυτούς που έπρεπε να κερδίσει (ΠΓΔΜ- Μαυροβούνιο- Βοσνία)  τους κέρδισε και σπαθάτα είναι εδώ που είναι. Πολύ ομαδικότητα χωρίς τον σταρ με πείσμα και πλάνο σωστό τα παλικάρια του Μπακάτσκις κέρδισαν συμπάθειες και σεβασμό.


Σήμερα και οι δύο ομάδες θέλουν την νίκη. Προσωπικά δεν βγάζω άκρη αν και διαδικτυακά το +3,5 της Ουκρανίας είναι λίγο προκλητικό. Αμφότερες οι ομάδες πέτυχαν τον κύριο στόχο τους. Πρόκριση στην β’ φάση ήθελαν, οπότε τώρα πάνε για το εξτραδάκι. Και οι δύο μου άρεσαν στην ά φάση οπότε σίγουρα δεν παίζω  την χαμηλή νίκη της Λετονίας. Γιατί όπως και να το κάνουμε 1,60 – 1,65 ΟΠΑΠ χαμηλό είναι για μένα. Στα ίσια έπρεπε να δωθεί η αναμέτρηση. Τίποτε άλλο από αυτό το παιχνίδι. Καλύτερο όλων το live.


Το απόγευμα έχουμε Βέλγιο- Σερβία. Στην ουσία στον όμιλο αυτό αν υποθέσουμε ότι οι «μεγάλοι» είναι σοβαροί, παίζεται ένα εισιτήριο πρόκρισης ανάμεσα σε Λετονία- Ουκρανία και Βέλγιο με την Ουκρανία να έχει ήδη +1 νίκες. Το Βέλγιο θα μοχθήσει και στα 3 παιχνίδια άλλα γενικά δεν με έπεισε στην ά φάση. Ειδικά στο παιχνίδι με το Ισραήλ που έπρεπε να κερδίσει και να καθαρίσει τα σενάρια πρόκρισης αποδείχθηκε λίγο. Ένα Βέλγιο που δεν προκρίθηκε με τις δικές του δυνάμεις άλλα ελέω… Γερμανίας. Η Σερβία λογικά σοβαρεύεται μετά και το χαλάρωμα με το Μαυροβούνιο. Δίκαιο το -11,5 που πρέπει να καλύψει καθώς είναι ένα επίπεδο πάνω από τους βέλγους. Το μομέντουμ της αναμέτρησης με ωθεί προς Σερβία με -11,5 άλλα θα το βάλω μόνο του σε μπετ περιέργειας περισσότερο παρά σε παρολί.


Τα ειδικά ούτε εδώ με έθελξαν. Στο live αν μπει νωχελικά η Σερβία ίσως πάρουμε και ένα χαμηλότερο χάντικαπ που να αξίζει.


Το σπουδαίο παιχνίδι είναι το βράδυ. Λιθουανία και Γαλλία μονομαχούν με τους γάλλους να δίνουν το πρώτο μεγάλο crush test τους και τους Λιθουανούς να καλούνται να αντιδράσουν μετά την ήττα από την Βοσνία (με σούπερ Τελέτοβιτς) άλλα και γενικά καλούνται να παίξουν σοβαρά γιατί ως τώρα δεν είναι αντάξιοι του ονόματος που κουβαλάνε. Λίγος ο Καζλάουσκας δυστυχώς σε όλη την ά φάση. Στην ουσία μόνος του έθεσε πλέον χαμηλά τον πήχη σε μία άκρως ταλαντούχα ομάδα. Είναι ντροπή να είσαι η Λιθουανία και να περνάς στην επόμενη φάση επειδή είχες καλύτερο average από την Βοσνία που σε έκανε πλάκα! Είναι ντροπή να κερδίζεις το Μαυροβούνιο με το στανιό στην παράταση.


Η Γαλλία αν εξαιρέσει κανείς την ήττα της πρεμιέρας από την Γερμανία (κλασσικός ο γάλλος) στην συνέχεια έπαιξε 4 παιχνίδια ως πραγματική Γαλλία που στοχεύει ψηλά. Με το Βέλγιο μάλιστα στο τελευταίο παιχνίδι έκανε και σούπερ ανατροπή. Ομάδα που πονά στην θέση 5 άλλα στις άλλες είναι υπερπλήρης. Εκεί μάλλον θα χτυπήσει ο Καζλάουσκας που είναι ο ίδιος υπερπλήρης στην θέση 5! Κρατάω το +5,5 της Λιθουανίας που βρίσκω στο διαδίκτυο. Ακόμα και το +4,5 του ΟΠΑΠ μου κάνει. Περιμένω θριλεράκι και δεν αποκλείω ακόμα και την παράταση. Νίκη Γαλλίας δεν παίζω. Προσόχη. Άλλο δεν παίζω και άλλο αν θα βγει ή όχι. Στο στοίχημα πάντα όλα είναι συνάρτηση της απόδοσης.

Στα ειδικά στοιχήματα πιστεύω πως όλο το πλάνο της Λιθουανίας είναι «χτισμένο» στο πως θα εγκλωβιστεί ο Πάρκερ. Οπότε προς under 19,5 πόντους Πάρκερ εδώ . Ειδικό στον ΟΠΑΠ πλην της παράτασης όπου έχουμε πει άπειρες φορές πάντα σε ντέρμπι βάζουμε λίγα σαν τζοκεράκι, πάμε με το 2ημιχ/ 1τελ που πληρώνει 7,00!


Συνεπώς



ΠΡΟΤΑΣΗ


ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ- ΓΑΛΛΙΑ  1  ΜΕ 5,5π. ΥΠΕΡ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΣ

ΕΛΛΑΔΑ- ΙΣΠΑΝΙΑ   1  ΜΕ 7,5π. ΥΠΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ


*** ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ.


ΕΙΔΙΚΑ


ΠΑΡΚΕΡ – ΓΑΛΛΙΑ   UNDER  19,5 ΠΟΝΤΟΙ    1,85

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ- ΓΑΛΛΙΑ      2  ΗΜΙΧΡΟΝΟ-   1   ΤΕΛΙΚΟ    7,00



ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ


ΒΕΛΓΙΟ- ΣΕΡΒΙΑ  2  ΜΕ 11,5π. ΥΠΕΡ ΒΕΛΓΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου