Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Σλαβομαχίες!




Μετά την εξαιρετική πρεμιέρα, ταμεία κάναμε και χθες καθώς τα βασικά μας σημεία πέρασαν  εύκολα ή δύσκολα. Για την ακρίβεια η Σλοβενία πέρασε εύκολα καθώς δεν χρειάστηκε καν το χάντικαπ που είχε υπέρ της. Το Βέλγιο επίσης με το χάντικαπ τον 6,5 πόντων δεν απειλήθηκε σημαντικά άσχετα αν είχαμε χιτσκοκικό φινάλε. Μας ζόρισε η Ρωσία είναι η αλήθεια άλλα ο πολύς Σβεντ ξύπνησε στο τέλος και μας χάρισε υπέροχα ταμεία. Αξίζει να σημειωθεί πως πέρασαν και δύο βόμβες νίκης. Της Σλοβενίας και του Βελγίου. Την νίκη της Σλοβενίας υπάρχει περίπτωση να ήμουν και ο μόνος που την πίστευε πανελλαδικά!

Στα υπόλοιπα παιχνίδια κρατάω μόνο το γεγονός πως Τουρκία και Ισραήλ συνεχίζουν να απογοητεύουν και χρειάζονται πλέον θαύματα για να προκριθούν…

Πάμε στα σημερινά όπου έχουμε στο πρόγραμμα μόνο τον ά και β’ όμιλο. Οι άλλοι δύο ξεκουράζονται…

Ξεκίνημα από νωρίς με την Γερμανία να προσγειώνεται ανώμαλα μετά την νίκη επί της Γαλλίας με δίκαιη ήττα από το Βέλγιο. Υποδέχεται την Ουκρανία που «καλπάζει» με 2 στα και το χάντικαπ είναι πονηρό δεδομένου πως ο ουκρανός όντας αουτσάϊντερ ανταποκρίνεται καλύτερα. Η Γερμανία πάντως έχει σε εξαιρετική κατάσταση τον Μπένζινγκ που είναι και ο ηγέτης της ενώ παρουσιάζει ένα νεανικό σύνολο που έχει ενθουσιασμό (και νικά την Γαλλία) άλλα στερείτε εμπειρίας (και χάνει από το Βέλγιο). Αξίζει να δείτε τι έχασε ο ψηλός της Γερμανίας χθες στο τέλος την παράτασης. Η Ουκρανία συνεχίζει αθόρυβα την καλή της προσπάθεια. Στοιχηματικά δεν νομίζω πάντως πως κάνει το 3 στα 3 σήμερα. Οριακό παιχνίδι περιμένω πάλι άλλα με νικητή τους γερμανούς. Συνετά πάμε πάντως γιατί στο ευρωμπάσκετ ως τώρα παίζεις φαβορί και τρέμει το φυλλοκάρδι σου… Συνεπώς Γερμανία νίκη στο 1,55 συντηρητικά.


Μαυροβούνιο και Βοσνία δίνουν μεγάλη μάχη και υπάρχει διαμάχη αν υπολογίσουμε και τα χθεσινά επεισόδια ανάμεσα σε σέρβους και βόσνιους. Ένα Μαυροβούνιο που έχασε με τρίποντο- μαχαιριά το παιχνίδι χθες με την Λετονία και αν θέλει να συνεχίσει να ελπίζει σε πρόκριση πρέπει σήμερα να κερδίσει. Οι βόσνιοι πάντως δεν θα χαριστούν και θα ψάξουν την πρώτη τους νίκη με λύσσα. Προς χάντικαπ Βοσνίας Συνεπώς με +5,5.


Βέλγιο- Μ. Βρετανία και η λογική λέει ότι το Βέλγιο καθαρίζει το ματς άλλα οι βρετανοί είναι με εκλάμψεις και φοβάμαι να ακουμπήσω το πονηρό -6,5 που βρίσκω για Βέλγιο. Απλή νίκη Βέλγιο δεν αξίζει σε καμία περίπτωση οπότε το αφήνουμε ήσυχο.


Μάχη γνωστών το Λετονία- Λιθουανία με τις δύο χώρες να έχουν καλές σχέσεις και η Λετονία με 2 νίκες να έχει κάνει βήμα πρόκρισης άλλα έχουμε ακόμα δρόμο στον όμιλο αυτό. Η Λιθουανία ξύπνησε χθες και κέρδισε δίκαια την ΠΓΔΜ άλλα και πάλι δεν έπεισε. Ο Καζλάουσκας κινείται στην μετριότητα. Τουλάχιστον αυτή την φορά δεν άφησε τον Μοτεγιούνας στα αζήτητα. Λογικό φαβορί η Λιθουανία λοιπόν, ζημιάρα η Λετονία, άλλα η Λιθουανία έχει ανάγκη την νίκη και ίσως την πάρει εύκολα ή δύσκολα. Επίσης δεν ακουμπάω  το χαμηλό 1,25 της Λιθουανίας και ας βγει με περίπατο. Γρίφος το +7,5 της Λετονίας συνεπώς δεν ακουμπάμε.


Η Γαλλία χθες συνήλθε και έπαιξε γνήσια χωρίς παιδικές ασθένειες και κέρδισε εύκολα την Βρετανία. Σήμερα με το Ισραήλ δεν την ακουμπάω πάντως για δύο λόγους. Ίσως οι εβραίοι στο τελευταίο τους χαρτί αποδειχθούν αξιόμαχοι (χωρίς τον Τάϊους πάντως που τραυματίστηκε), ίσως ο Κολέ αν δει πάλι πως το παιχνίδι κλειδώνει στους 10π. να κάνει και την σχετική συντήρηση που συνηθίζει όσο περνούν τα παιχνίδια. Συνεπώς το Ισραήλ απογοητεύει άλλα καλό είναι να μην ακουμπήσουμε γενικά την αναμέτρηση.


Το καλό παιχνίδι της ημέρας μοιάζει να είναι το τελευταίο. Σερβία και ΠΓΔΜ δίνουν σπουδαία μάχη με τους σέρβους να παραδίδουν σεμινάρια ομαδικότητας και οργάνωσης και την ΠΓΔΜ να κάνει την ύστατη προσπάθεια να μείνει στο κόλπο της πρόκρισης μετά τις ήττες από Λιθουανία και Μαυροβούνιο. Η Σερβία όπως είπα και χθες ραδιοφωνικά θα πάει το παιχνίδι περίπου σαν το χθεσινό. Διαφορά ασφαλείας και χαλάρωμα στο τέλος. Πονηρό το χάντικαπ δεδομένου πως ο σκοπιανός παίζει ματς χωρίς αύριο άλλα αν έχει αυτογνωσία ξέρει πως η πρόκριση ξεμάκρυνε με την ήττα της πρεμιέρας. Το είπα και χθες που με το μαχαίρι στο λαιμό σας προέτρεψα για Βοσνία με +10,5. Οι πρώην γιουγκοσλαβικές χώρες εκτός του Σερβία- Κροατία δεν συνηθίζουν να αλληλοδιασύρονται γενικά. Δεδομένου πως έχουμε πονηρό χάντικαπ +8,5 για ΠΓΔΜ πάω με τον άσσο. Συνεπώς ΠΓΔΜ με +8,5.


ΠΡΟΤΑΣΗ 1 ΟΠΑΠ- ΙΝΤΕΡΝΕΤ



705. (+8,5) ΠΓΔΜ- ΣΕΡΒΙΑ   1  

701. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ- ΒΟΣΝΙΑ (+5,5)   2


** Όποιος θέλει τριάδα ΟΠΑΠ βάζει την ΙΣΠΑΝΙΑ από αύριο δηλ 706-1 




ΠΡΟΤΑΣΗ 2   ΙΝΤΕΡΝΕΤ



ΓΕΡΜΑΝΙΑ- ΟΥΚΡΑΝΙΑ   1  ΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ  1,55

ΙΣΠΑΝΙΑ- ΤΣΕΧΙΑ  1  ΜΕ 15,5π ΥΠΕΡ ΤΣΕΧΙΑΣ



*** Συντηρητικά πάμε σήμερα. Προσοχή!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου