Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ή ταν ή επί τας!




Συνεχίζουμε από εκεί που σταματήσαμε. Ένα παιχνίδι άξιζε χθες για μένα στοιχηματικά. Το χάντικαπ της Λιθουανίας. Το οποίο και πέρασε πανηγυρικά και πανεύκολα. Πλήρωσε καλά και το ειδικό με το under στους πόντους του Πάρκερ. Όπως σας ανέλυσα και ραδιοφωνικά περίμενα όλη η αμυντική φιλοσοφία της Λιθουανίας να είναι προσαρμοσμένη στο πως θα ανακόψει τον Πάρκερ. Μέσες- άκρες αυτό συνέβη. Ο γάλλος σταρ περιορίστηκε αρκετά.

Είπαμε πως πλέον μπαίνουμε στην φιλοσοφία του μονού αποδεκτού. Κυρίως γιατί δεν έχουμε πολλές επιλογές. Όσο πιέζουμε τις καταστάσεις με παραπάνω σημεία για μεγαλύτερη απόδοση τόσο είναι εις βάρος μας. Σε τέτοια φάση εθνικών ομάδων και μέχρι τον τελικό το μονό σώζει!

Πάμε να δούμε τι έχουμε σήμερα όπου  το πρόγραμμα θέλει προσοχή.

Ξεκίνημα από νωρίς όπου Φινλανδία και Κροατία τα δίνουν όλα με τον νικητή να έχει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης, κυρίως αν αυτός είναι η Κροατία που βάσει ρόστερ μπορεί να κάνει και μελλοντικά ζημιά και στην Ιταλία. Η Φινλανδία με 10 ετοιμοπόλεμους παίχτες πλέον. Μότολα- Ράννικο είναι τραυματίες. Ο Μότολα και με την «βούλα» ανακοινώθηκε πως δεν θα ξαναπαίξει. Για τον Ράννικο υπάρχει ελπίδα άλλα δεν είναι πια τόσο έτοιμος όσο πριν αν ποτέ επιστρέψει. Συνεπώς η Φινλανδία που εντυπωσίασε στην ά φάση μένει χωρίς καλό ψηλό ή χωρίς ψηλό στην ουσία καθώς και ο Νίκιλα έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα ως τώρα. Επομένως πάμε πάλι σε περιφερειακό παιχνίδι, ποντάρει στην ευστοχία του ο φινλανδός και βλέπουμε…

Η Κροατία είναι σοβαρή. Με εξέπληξε και εμένα το γεγονός γιατί συνήθως οι κροάτες δεν διακρίνονται για την διάρκεια στις καλές εμφανίσεις σε ένα ευρωμπάσκετ. Κάπου την «κάνουν» την στραβή, Στην ά φάση αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι της πρεμιέρας με την Ισπανία έδειξαν ωριμότητα που ανταμείφθηκε με μία σπουδαία νίκη επί της Σλοβενίας και μία άνετη επικράτηση επί της επικίνδυνης Τσεχίας στην ουσία καθαρίζοντας από νωρίς την υπόθεση πρόκριση. Πλήρης ομάδα σε όλες τις θέσεις με μειονέκτημα στα γκαρντ καθώς Πόποβιτς- Πλάνινιτς κοστίζουν με την έννοια πως ο Ούκιτς θα «σκάσει» κάποια στιγμή και ο Ντράϊπερ δεν πολύ πείθει μέχρι τώρα.

Στοιχηματικά προφανώς η Κροατία είναι υποψιασμένη το τι μπορεί να κάνει η Φινλανδία και μάλλον αν περιορίσει καλά την περιφέρεια της και τον Κόπονεν κυρίως, κερδίζει. Λογικά θα «χτυπήσει» στην ρακέτα με δίδυμο Τόμιτς- Ζόριτς. Είναι δύο ποιοτικοί «πύργοι» που αναμένεται να δυσκολέψουν πολύ την ζωή του Ντέτμαν. Πονηρό το χάντικαπ πάντως (+4,5 για Φινλανδία) καθώς οι σκανδιναβοί παίζουν ελεύθερα και χωρίς άγχος και αυτό τους καθιστά επικίνδυνους. Ίσως απλή νίκη Κροατίας να είναι μία επιλογή σε αυτή την αναμέτρηση στο 1,45 περίπου.

Το απόγευμα έχουμε το σπουδαίο παιχνίδι της εθνικής μας με την Ίσπανία. Η Ελλάδα απογοήτευσε με Ιταλία άλλα κυρίως με την Φινλανδία και πλέον χρειάζεται μόνο νίκες αν θέλει να βρίσκεται στα προημιτελικά της διοργάνωσης (σενάρια πρόκρισης με 2 νίκες εγώ δεν τα ασπάζομαι. Μπορεί να υπάρχουν άλλα πρέπει να συμβούν «μαγικά»). Περιμένω μία Ελλάδα εντελώς διαφορετική από αυτό που είδαμε στις δύο ήττες της ομάδας. Σαφέστατα πολύ πιο δυνατή στην άμυνα και ίσως περισσότερο «τσαμπουκαλεμένη» καθώς ήταν αναμφίβολα και ανεξήγητα soft. Το δήλωσαν άλλωστε και οι ίδιοι οι παίχτες. Η Ισπανία θα παίξει στα ίσια και δυνατά για την νίκη. Μία Ισπανία πάντως που έχει μετά την Φινλανδία και τέλος την Ιταλία οπότε αν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο κάποια στιγμή αυτό που θέλει θα το πάρει.

Γνωρίζω ότι η εθνική δεν έπεισε. Και εγώ έκανα σκληρή κριτική ειδικά μετά το ματς με την Φινλανδία. Τώρα όμως πιστεύω στο ελληνικό πείσμα- εγωϊσμό και περιμένω να δω μία εντελώς διαφορετική ομάδα. Σέβομαι την Ισπανία άλλα δεν είναι ανίκητη ομάδα. Η Σλοβενία έδειξε τον τρόπο. Στοιχηματικά επομένως είμαι με το +7,5 της Ελλάδας το οποίο φυσικά από χθες το έχω στην βασική δυάδα μου. 

Στα ειδικά θα κυνηγήσω το 2ημιχ/ 1 τελικό. Δηλαδή Ισπανία ημιχ/ Ελλάδα τελικό που πληρώνει 7,50 ενώ φυσικά σε τέτοια παιχνίδια πάντα βάζουμε και την παράταση λίγα για παν ενδεχόμενο. 

Στα ειδικά παιχτών στηρίζω τον Μπουρούση. Πιστεύω 5 ριμπ. με την μαχητικότητα του θα τα πάρει συνεπώς over 4,5 που είναι τώρα το line η επιλογή μου.


Πάμε και στο βραδινό παιχνίδι. Που αναμένεται να έχει πολύ κόσμο καθώς Σλοβενία και Ιταλία έχουν κερδίσει μακράν την μάχη της εξέδρας. 

Η Σλοβενία βάσει μομέντουμ κυρίως κερδίζει. Πρώτον γιατί είναι ακόμα αήττητη η Ιταλία και δεύτερο επειδή είναι too much για τους διοργανωτές να κάνουν σερί ήττες (ήδη μετρούν 2 σερί). Κρατάω συνεπώς νίκη Σλοβενίας στο 1,55-1,60. Δεν υποτιμώ την Ιταλία άλλα το μομέντουμ εδώ με ωθεί στην Σλοβενία. Από εκεί και πέρα. Η Σλοβενία με άμυνα και την κλασική συνταγή αλά Μάλκοβιτς με μπόλικη άμυνα σκοπιμότητας θα πάει για την νίκη. Η Ιταλία άσχετα που έχει ήδη 2 νίκες θέλει επίσης την νίκη καθώς αν χάσει πάει μάλλον για σούπερ τελικό πρόκρισης με την Κροατία μετά. Πολύ καλή ομάδα περιφερειακά. Ίσως τώρα όμως πληρώσει την έλλειψη καλών ψηλών, κάτι που δεν φάνηκε με Ελλάδα- Τουρκία- Ρωσία. Θέλει προσοχή το χάντικαπ πάντως καθώς μιλάμε για καυτή περιφέρεια με Μπελινέλι- Ντάτομε- Τζεντίλε να μοιάζουν αγία τριάδα! Συνεπώς μόνο νίκη για Σλοβενία είμαστε καλά.


Στα ειδικά ΟΠΑΠ πάμε με (+1,5) για Ντράγκιτς στο head to head με τον Μπελινέλι. Και προς under λίγο καθώς ο Μάλκοβιτς λογικά αυτό το διήμερο θα έχει δώσει βαρύτητα να ανάκοψει αυτό το εύστοχο περιφερειακό σουτ των ιταλών.


Συνεπώς


Περιμένουμε από χθες στην δυάδα ΕΛΛΑΔΑ (+7,5). Για όσους δεν την έπαιξαν πάμε με:


ΠΡΟΤΑΣΗ 


ΕΛΛΑΔΑ- ΙΣΠΑΝΙΑ   1 ΜΕ 7,5π. ΥΠΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΛΟΒΕΝΙΑ- ΙΤΑΛΙΑ   1   ΝΙΚΗ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ 1,55-1,60



ΕΙΔΙΚΑ


ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ- ΕΛΛΑΔΑ  ΟΒΕΡ   4,5 ΡΙΜΠ.

ΝΤΡΑΓΚΙΤΣ- ΜΠΕΛΙΝΕΛΙ-----  ΝΤΡΑΓΚΙΤΣ ΜΕ +1,5 HEAD TO HEAD ΟΠΑΠ

ΕΛΛΑΔΑ- ΙΣΠΑΝΙΑ    2 ΗΜΙΧΡΟΝΟ- 1 ΤΕΛΙΚΟ

ΕΛΛΑΔΑ- ΙΣΠΑΝΙΑ   ΠΑΡΑΤΑΣΗ

ΣΛΟΒΕΝΙΑ- ΙΤΑΛΙΑ   UNDER  143,5π. ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ




**ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΙ Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΝΕΛΥΣΑ. ΑΠΛΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ LIVE ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΑΝ ΔΟΘΕΙ ΠΧ 1,90 ΚΑΙ ΠΑΝΩ. ΒΛΕΠΩ ΠΑΝΤΩΣ ΝΙΚΗ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΓΕΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ ΜΕ ΕΛΚΥΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου