Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Τελευταία στροφή με μπόλικο ενδιαφέρον




Δεν χορταίνουμε να τα «παίρνουμε» από τον «μπουκ» είτε λέγεται ΟΠΑΠ είτε λέγεται κάπως αλλιώς διαδικτυακά. Χθες ήταν ακόμα μία εξαιρετική μέρα καθώς πλήρωσαν αδρά τόσο η πρόταση στον ΟΠΑΠ, όσο και η πρόταση του ίντερνετ. Συγκεκριμένα στον ΟΠΑΠ η Βοσνία δεν χρειάστηκε καν το χάντικαπ που είχε υπέρ της καθώς κέρδισε τα Σκόπια, η Ιταλία επίσης δεν χρειάστηκε καν το χάντικαπ που είχε υπέρ της καθώς κέρδισε την Ελλάδα. Η Κροατία τέλος επίσης δεν χρειάστηκε το χάντικαπ που είχε υπέρ της καθώς στην παράταση κέρδισε την Σλοβενία. Στο διαδίκτυο είχαμε την δυνατή δυάδα μας με ΙΤΑΛΙΑ- ΚΡΟΑΤΙΑ. Καλοφάγωτα λοιπόν για ακόμα μία μέρα.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που προειδοποιήσαμε τόσο για την χαμηλή νίκη της Γερμανίας που δεν άξιζε να πονταριστεί (και φυσικά έσπασε) άλλα περισσότερο για το «τυράκι» του Βελγίου. Το Βέλγιο είχε όλα τα στατιστικά- αριθμητικά φόντα και κίνητρο για νίκη άλλα καμία εταιρία δεν μοιράζει λεφτά και η απόδοση της νίκης του ήταν πολύ καλή για να είναι αληθινή. Πήγε να μας ξεγελάσει ο μπουκ άλλα κάτι τέτοια σε μας δεν περνάνε. Επιμένω σε τέτοια σημεία καθώς όσο χρήσιμο είναι ένα σημείο που πληρώνει άλλο τόσο χρήσιμο πιστεύω είναι όταν αποφεύγουμε ένα σημείο παγίδα που δεν θα πλήρωνε ποτέ..

Πάμε στα σημερινά όμως καθώς έχουμε την τελευταία αγωνιστική σήμερα. Μία αγωνιστική όπου θα προκύψουν και τα τελευταία εισιτήρια πρόκρισης για την επόμενη φάση άλλα θα μάθουμε και τις πρωτιές των ομίλων (σε όσους δεν ξέρουμε ακόμα) άλλα και πόσες νίκες μεταφέρει ο κάθε μονομάχος στην συνέχεια της διοργάνωσης.

Ξεκίνημα από νωρίς όπου η Ισπανία έχει ακόμα ένα μεγάλο χάντικαπ να καλύψει και είναι θέμα διάθεσης τι θέλουν να κάνουν οι πρωταθλητές Ευρώπης. Χθες πίστευα θα γίνει η συντήρηση από τον Ορένγκα. Έγινε η συντήρηση άλλα η Πολωνία δεν βλεπόταν. Σήμερρα η Γεωργία είναι πιο σουλουπωμένη ως ομάδα άλλα και πάλι ακουμπάς το χάντικαπ που έχει υπέρ της; Καλύτερα να μην πληρώσουμε για να μάθουμε τις σημερινές διαθέσεις των ανώτερων ισπανών.

Η Ελλάδα λογικά κερδίζει την ευχάριστη έκπληξη Φινλανδία. Λογικά καλύπτει και το -12,5 μετά την ήττα από την Ιταλία και για λόγους ψυχολογίας. Δεν έχω να πω πολλά εδώ. Η Φινλανδία έπαιξε και 2 παρατάσεις χθες. Στα θετικά για όσους παίξουν Ελλάδα. Συνεπώς Ελλάς με -12,5.

Ματσάρα το Λετονία- ΠΓΔΜ. Η Λετονία με νίκη έχει περάσει στην επόμενη φάση εκτός αν γίνουν μαγικά. Δηλαδή βγάλει διπλό και η Βοσνία, χάσει και η Σερβία οπότε θα πάμε σε τετραπλή ισοβαθμία και …άγιος ο Θεός! Ρεαλιστικά πάντως μία νίκη αρκεί στην Λετονία, με ήττα πιθανόν να έχουμε τριπλή ισοβαθμία με ΠΓΔΜ και Βοσνία οπότε εκεί θα μετρήσουν τα average. Συνεπώς και η ΠΓΔΜ θέλει μόνο νίκη και μάλιστα με καλή διαφορά για παν ενδεχόμενο (Δηλαδή +12 ας πούμε). Γενικά εμένα τα Σκόπια φέτος δεν με πείθουν και από νωρίς είπα πως τους έχουν πάρει «πρέφα» όλοι πως παίζουν (με 4 παίχτες δηλαδή συνέχεια και μονότονα) οπότε δεν περιμένω να κάνουν κάτι καλό και σήμερα με την ομαδική Λετονία. Έκπληξη ήταν η νίκη που έκαναν με την Σερβία. Εκτιμώ πως με +3,5 για Λετονία διαδικτυακά ή έστω +2,5 ΟΠΑΠικά είμαστε καλά.

Σπουδαίο παιχνίδι και το Μ. Βρετανία- Ουκρανία.  Η Ουκρανία όντας μαχητική και σοβαρή έχει περάσει στην επόμενη φάση άλλα αν χάσει σήμερα από την Μ. Βρετανία στην ουσία δεν της δίνει μόνο την πρόκριση άλλα και μία νίκη bonus για την επόμενη φάση. Οπότε μόνο αδιάφορα δεν θα είναι τα παλικάρια του Φρατέλο. Οι βρετανοί χωρίς άγχος στα παιχνίδια τους έχουν κάνει την υπέρβαση τους και σήμερα θα παίξουν για ακόμα μία φορά ελεύθερο μπάσκετ με πολλά περιφερειακά σουτ. Η Ουκρανία πάντως έχει δείξει πως ξέρει τον τρόπο καθώς άρεσε ακόμα και χθες με την ανώτερη Γαλλία. Κρατάω μόνο νίκη Ουκρανίας. Στο 1,45 περίπου. Πιστεύω εύκολα ή δύσκολα πως θα περάσει.

Γερμανία και Ισραήλ θεωρητικά ακόμα ελπίζουν;;; Αν υποθέσουμε πως κερδίζουν τα φαβορί δηλαδή Ουκρανία και Γαλλία τότε αυτόματα ο νικητής εδώ ισοβαθμεί με Μ. Βρετανία και Βέλγιο και πάμε πάλι σε ισοβαθμίες. Αν κερδίσει η Γερμανία προκρίνεται το Βέλγιο. Αν κερδίσει το Ισραήλ προκρίνεται το… Ισραήλ! Γι αυτό και μόλις 1,30 η νίκη των εβραίων που ξαφνικά έγιναν ομαδάρα επειδή κέρδισαν το Βέλγιο; Βέβαια και η Γερμανία χάλι μαύρο είναι οπότε ανάμεσα σε τυφλό και μονόφθαλμο εγώ δεν θα πάρω τίποτα.

Πολύ πονηρό το χάντικαπ της Σουηδίας. Έξυπνος ο μπουκ το δίνει έτσι για να πάρει ποντάρισμα ο Ιταλός. Προσοχή όμως. Η Ιταλία με ήττα είναι πρώτη στον όμιλο και μάλιστα κουβαλά και τις 2 νίκες με Ελλάδα και Φινλανδία στην επόμενη φάση. Συνεπώς και λόγω κακού ιστορικού που έχει ο ιταλός όταν είναι παντελώς αδιάφορος σε ομαδικά αθλήματα θα πάω με το +8,5 των «ξυλοκόπων» της Σουηδίας που δείχνουν πάντως να έχουν «ξύπνιο» πλέον τον Γερέμπκο ενώ σταθερά ο Τέϊλορ σκοράρει κατά ρυπάς. Συνεπώς +8,5 για Σουηδία.

Σπουδαίο παιχνίδι επίσης το Κροατία- Τσεχία. Αν κερδίσει η Τσεχία και παράλληλα καθαρίζουν Ισπανία- Σλοβενία τότε η Κροατία μένει εκτός! Σπουδαία νίκη πέτυχαν χθες οι κροάτες και μας χρυσοπλήρωσαν γενικά άλλα δεν πάυουν να είναι επικίνδυνοι για μένα όταν δίνονται καυτό φαβορί. Για την Τσεχία τα λέμε εδώ και ένα μήνα πως θέλει προσοχή σαν ομάδα και είναι η προσωπική μου δικαίωση. Σήμερα δεν παίζω νίκη Κροατία στο 1,35, καλοβλέπω το +5,5 που έχει η Τσεχία ως χάντικαπ άλλα το κρατάω ως μονό αποδεκτό!


Η Λιθουανία είναι σωστό φαβορί με την ψυχωμένη Βοσνία άλλα στο χάντικαπ και εδώ έχω  ένσταση. Δηλαδή πότε η Λιθουανία έκανε περίπατο για να κάνει τώρα με -7,5 την Βοσνία; Χθες που ίδρωσε στην παράταση με το Μαυροβούνιο; Δεν μπλέκω με νίκη Λιθουανίας. Δεν μπλέκω γενικά. Η Βοσνία πάντως έχει κίνητρο.

Το Βέλγιο αφού έχασε από το Ισραήλ καλά να πάθει και δεν νομίζω η Γαλλία να αυτοκτονήσει για χάρη του. Γρίφος το χάντικαπ πάντως καθώς ο γάλλος δεν είναι πολύ «μπεσαλής» σε τέτοιες τιμές…

Η Σλοβενία ξεσπά; Πιθανόν. Η Πολωνία είναι κακή ομάδα. Οριακά πάντως προς Σλοβενία με -11,5. Σε μονό αποδεκτό μπετ περιέργειας μόνο.


Τουρκία και Ρωσία τις χαιρετώ και δεν θέλω να τις ξαναδώ μπροστά μου.


Για το τέλος άφησα ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Προσέξτε. Λογικά ακόμα και αν χάσουν Λετονία και Βοσνία και κάνει το μπαμ το Μαυροβούνιο έτσι όπως βγάζω εγώ την τετραπλή ισοβαθμία (με οριακή νίκη ΠΓΔΜ όχι περίπατο) φαίνεται να περνά η Βοσνία! Γενικά το χάντικαπ είναι πολύ πονηρό. Οι δύο χώρες έχουν άριστες σχέσεις. Δεν ξέρω τι μπορεί να «μαγειρευτεί» πίσω από την κουρτίνα μιας και οι δύο μονομάχοι θα ξέρουν ήδη και τα άλλα αποτελέσματα. Συνεπώς νίκη Σερβίας δεν παίζω και αφήνω το παιχνίδι στην ησυχία του για παν ενδεχόμενο.


Οπότε συνοψίζω με ΣΟΥΔΙΑ (+8,5), ΕΛΛΑΔΑ (-12,5), ΛΕΤΟΝΙΑ (+3,5), ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΙΚΗ και μετά ΤΣΕΧΙΑ (+5,5) μόνο του.

ΠΡΟΤΑΣΗ 1 ΚΟΙΝΗ ΟΠΑΠ/ ΙΝΤΕΡΝΕΤ



725. ΕΛΛΑΔΑ- ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ  1  ΜΕ 12,5π. ΥΠΕΡ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ

729. ΙΤΑΛΙΑ- ΣΟΥΗΔΙΑ  2  ΜΕ 8,5π. ΥΠΕΡ ΣΟΥΗΔΙΑΣ


** ΤΡΙΑΔΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΗΜΕΡΑ…

ΠΡΟΤΑΣΗ 2 ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΛΕΤΟΝΙΑ- ΠΓΔΜ  1  ΜΕ 3,5π. ΥΠΕΡ ΛΕΤΟΝΙΑΣ

Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ- ΟΥΚΡΑΝΙΑ    2    ΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ   1,45

ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ

ΚΡΟΑΤΙΑ- ΤΣΕΧΙΑ  2 ΜΕ 5,5π. ΥΠΕΡ ΤΣΕΧΙΑΣ    



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου