Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ραντεβού με την ιστορία τους..




Χθες δεν είχαμε στις προτάσεις μας κάποια νίκη ή σημείο με χάντικαπ αν και την χαμηλή νίκη της Ισπανίας την πίστευα (όπως είπα και ραδιοφωνικά) άλλα δεν την κράτησα λόγω χαμηλής απόδοσης. Χθες είχαμε ανατροπές και ειδικά στοιχήματα πόντων και παικτών. Στις ανατροπές όπου με λίγα κυνηγούσαμε τα πολλά, καθώς οι αποδόσεις ήταν μεγάλες δεν ευτυχήσαμε. Στα ειδικά στοιχήματα πόντων και παικτών πάντως έγινε για ακόμα μία φορά το «έλα να δεις»! Πέντε στοιχήματα ήταν. Πλήρωσαν τα τέσσερα. Ποσοστό 80%!! Συγκεκριμένα πλήρωσε εύκολα το under 68,5 της Σερβίας, επίσης εύκολα από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο το over 11,5 του Φερνάντεζ, το over 18,5 φυσικά του Πάρκερ όπου ραδιοφωνικά είπα πως ήταν ψηλά στις προτιμήσεις μου. Ο Πάρκερ μας πλήρωσε και στο head to head με τον Ντράγκιτς. Χάθηκε μόνο το over του Μπιέλιτσα. Συνεπώς καλοφάγωτα όσοι ακολουθήσατε.


Σήμερα η μέρα έχει τρία παιχνίδια. Παίζουν και οι χθεσινοί δύο απογοητευμένοι για τις θέσεις 5-8. Παιχνίδι με κίνητρο πάντως καθώς ο νικητής εξασφαλίζει την συμμετοχή του στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας. Επίσης έχουμε τους δύο εναπομείναντες αγώνες για να κλείσει η φάση των προημιτελικών.


Ξεκίνημα λοιπόν από νωρίς όπου σέρβοι και σλοβένοι παίζουν για ένα εισιτήριο στο ερχόμενο Μουντομπάσκετ. Βέβαια και ο χαμένος δεν χάνεται. Έχει μία ακόμα ευκαιρία άλλα ο νικητής ξεγνοιάζει και τελειώνει μια και καλή με αυτό το θέμα. Οι σέρβοι το δήλωσαν ότι μαζεύουν εμπειρίες φέτος καθώς (και λόγω απουσιών) κατέβασαν ίσως την πιο νεανική ομάδα του τουρνουά. Με την εξασφάλιση της παρουσίας στο Μουντομπάσκετ η χρονιά κρίνεται επιτυχής. Οι σλοβένοι κακά τα ψέματα ήθελαν μετάλλιο. Δεν τα κατάφεραν όμως και τώρα μάλλον θα υπάρχει η σχετική απογοήτευση, Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις ο απογοητευμένος θέλει τον χρόνο του οπότε δεν αποκλείω η Σλοβενία να τερματίσει και έβδομη εν τέλει! Περίεργο παιχνίδι πάντως με μία υψηλού επιπέδου μάχη στους πάγκους. Ίβκοβιτς και Μάλκοβιτς είναι ίδιας «σειράς» και σχολής οπότε έχει ενδιαφέρον η σημερινή τους σύγκρουση.


Λογικά η Σερβία μετά το χθεσινό διασυρμό από την Ισπανία θα είναι σήμερα πιο αποτελεσματική. Η Σλοβενία έχει την απογοήτευση άλλα πρέπει να αντιδράσει άμεσα αν δεν θέλει να χάσει και το τρένο του Μουντομπάσκετ. Ντερμπάκι περιμένω ανάμεσα σε δύο πρώην «αδέρφια». Συνεπώς είμαι, όχι φανατικά πάντως, με το +4,5 της Σερβίας. Νίκη Σλοβενία δεν θα ακουμπήσω βγει δεν βγει. Για την ιστορία να πω πως στα 2 φιλικά φέτος που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες πριν την έναρξη του ευρωμπάσκετ, η Σερβία κέρδισε εύκολα στο Βελιγράδι και η Σλοβενία επίσης εύκολα στην Λιουμπλιάνα. 


Από ειδικά παιχτών κρατάω μόνο και επιμένω στο over 10,5 πόντους του Μπιέλιτσα. Χθες έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι με την Ισπανία δεν απόδωσε τα αναμενόμενα και από ένα σημείο και μετά ο Ίβκοβιτς τον ξεκούρασε. Σήμερα πιστεύω θα επανέλθει δυναμικά!


Το απόγευμα έχουμε τον τρίτο προημιτελικό. Κροατία και Ουκρανία αναμετρώνται για μία θέση στα ημιτελικά. Οι κροάτες έκαναν υπερπροσπάθεια για να εξασφαλίσουν τον θεωρητικά εύκολο αντίπαλο στα νοκ άουτ. Λογικά δεν θα χαλαρώσουν σήμερα ούτε λεπτό μιας και έχουν βάσει ρόστερ χρυσή ευκαιρία για ένα μετάλλιο μετά από πάρα πολλά χρόνια. Η Ουκρανία βέβαια μόνο τυχαία δεν βρίσκεται εδώ. Ο Φρατέλο έχει δημιουργήσει ένα πολύ δεμένο σύνολο όπου ο καθένας έχει τον ρόλο του και όλα δουλεύουν ρολόϊ. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι ουκρανοί δεν θα παραδοθούν αμαχητί οπότε το +7,5 που βρίσκω στο διαδίκτυο υπέρ τους το κρατάω επίσης όμως όχι φανατικά. Με +6,5 στον ΟΠΑΠ προς Ουκρανία είμαι πάλι άλλα προτιμώ να αγοράσω την καλύτερη δυνατή τιμή που μπορώ. 

Νίκη Κροατίας την πιστεύω μόνο και μόνο λόγω συνθηκών. Οι κροάτες έχουν ραντεβού με την ιστορία τους άλλα δεν πιστεύω πως θα κερδίσουν περίπατο γι’ αυτό προτιμώ το χάντικαπ των ουκρανών. Κακά τα ψέματα θα υπάρχει και το άγχος του φαβορί για τους κροάτες που δεν είναι καλός σύμμαχος σε νοκ άουτ παιχνίδια.   Από ειδικά παικτών και πόντων δεν με ελκύει κάτι εδώ και τα αφήνω ήσυχα.


Το βράδυ τέλος σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα σε Λιθουανία και Ιταλία. Οι λιθουανοί θέλουν να φτάσουν ψηλά και να εξιλεωθούν για την «κακή» κατάταξη που πήραν στο σπίτι τους στο προηγούμενο ευρωμπάσκετ. Οι ιταλοί μπαίνουν επιτέλους στην μπασκετική ελίτ και εκεί θέλουν να μείνουν άλλωστε. Πιο γεμάτη ομάδα η Λιθουανία με υπεροπλία στα σέντερ. Εκεί δηλαδή που πονάει η Ιταλία. Με την σειρά τους πάντως οι ατζούρι έχουν μία τετράδα περιφερειακών που κάνει απίστευτα πράγματα. Μπελινέλι- Τζεντίλε- Αραντόρι- Ντάτομε ( ο Ντάτομε παίζει και τεσσάρι ενίοτε) είναι πραγματικά συγκλονιστικοί. Στο διά ταύτα τώρα.


Επίσης νίκη Λιθουανίας δεν παίζω. Γενικά τέτοιες αποδόσεις σε φάση προημιτελικών δεν με ελκύουν. Απλά από τις 3 σημερινές νίκες αν έπρεπε να τις βάλω με σειρά προτίμησης ποιες μου αρέσουν περισσότερο, η σειρά θα ήταν Κροατία, Σλοβενία, Λιθουανία. Προσοχή. Δεν θα παίξω καμία από τις 3 άλλα αν διάλεγα μία θα ήταν μόνο η Κροατία. Από εκεί και πέρα όμως φοβάμαι και το χάντικαπ της Ιταλίας. Είναι οριακό. Αν βρει ρυθμό καλό η Λιθουανία και χτυπήσει μέσα από την ρακέτα κακά τα ψέματα 6π. διαφορά την έχει και μπορεί να την συντηρήσει. Στρέφομαι επομένως σε ειδικά. 


Από παίκτες με «κεντρισε» ο Καλνιέτις στο over 9,5. Είναι το «καλό» γκάρντ της ομάδας και πιστεύω 10π. τους έχει σήμερα, ειδικά αν ο Πιανιτζιάνι αναλωθεί με την εξουδετέρωσει Των Κλέϊζα- Βαλανσιούνας. Κρατάω και το over 13,5 πόντους για Ντάτομε. Πιστεύω σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι μπορεί να τους ξεπεράσει.



Συνεπώς



ΣΕΡΒΙΑ- ΣΛΟΒΕΝΙΑ   1  ΜΕ 4,5π. ΥΠΕΡ ΣΕΡΒΙΑΣ

ΚΡΟΑΤΙΑ- ΟΥΚΡΑΝΙΑ  2   ΜΕ  7,5π. ΥΠΕΡ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ



** ΠΑΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΔΥΑΔΑ. ΣΕ ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΛΙΓΟ 
 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ



ΕΙΔΙΚΑ



ΜΠΙΕΛΙΤΣΑ  -  ΣΕΡΒΙΑ   OVER  10,5 ΠΟΝΤΟΙ

ΚΑΛΝΙΕΤΙΣ – ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ   OVER   9,5  ΠΟΝΤΟΙ

ΝΤATOME -  ΙΤΑΛΙΑ   OVER   13,5   ΠΟΝΤΟΙ


 Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου