Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Και τώρα, τελική ευθεία!




Με ακόμα μία επιτυχία έκλεισε η φάση των ομίλων. Συγκεκριμένα προχθές το βασικό μας μπετ ήταν η Κροατία. Σε χάντικαπ +1,5 άλλα και σε ξερή νίκη. Η Κροατία κέρδισε την Ελλάδα μετά από 2 παρατάσεις, μας ζόρισε αρκετά άλλα μας καλοπλήρωσε στο τέλος! Καλοφάγωτα και αυτά! Γενικά θα στεναχωρηθώ όταν τελειώσει το Ευρωμπάσκετ είναι η αλήθεια. Από τις 4 Σεπτεμβρίου όπου και ξεκίνησε (με εξαίρεση 1-2 σημεία) η διοργάνωση μας έχει χρυσοπληρώσει και πραγματικά ο μπουκ ότι και να γίνει από τώρα και μέχρι την Κυριακή όπου θα είναι και ο μεγάλος τελικός είναι ήδη χαμένος. Μένει να δούμε αν θα είναι πολύ χαμένος ή αν θα μετριάσει λίγο την χασούρα του. Εμείς όπως πάντα με συνετό ποντάρισμα από δω και πέρα χαμένοι δεν θα είμαστε ποτέ.


Σήμερα λοιπόν έχουμε την έναρξη των νοκ άουτ προημιτελικών. Δύο παιχνίδια έχει η μέρα, δύο σπουδαία ντέρμπυ, ιδιαίτερα το Σλοβενία- Γαλλία.


Ξεκίνημα από το απογευματινό παιχνίδι όπου Σερβία και Ισπανία αναμετρώνται σε ένα πονηρό παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί τους ισπανούς. Δίκαιο το χάντικαπ αφού λογικά η Ισπανία και βάσει παρελθόντος στα νοκ άουτ γενικά σοβαρεύεται και παίζει καλύτερα σε σχέση με τους ομίλους τα τελευταία χρόνια. Η Σερβία έχει τον Ίβκοβιτς που είναι εγγύηση, έχει τους έμπειρους Κρστιτς και Μάρκοβιτς άλλα από εκεί και πέρα μόνο δύο ήδη καταξιωμένους παίχτες (Μπιέλιτσα- Νέντοβιτς) και πολλούς εκκολαπτόμενους σταρ. Της λείπει η εμπειρία πράγμα που έχει δηλώσει και ο «σοφός» από την αρχή. «Φέτος μαζεύουμε εμπειρίες και δεν ξέρω καν αν θα προκριθούμε για το Μουντομπάσκετ της Ισπανία» ήταν τα λόγια του όταν ρωτήθηκε για τις δυνατότητες της ομάδας. Μέχρι στιγμής πάντως οι «πλάβι» τα πάνε περίφημα αν και οι ήττες από ΠΓΔΜ και Ουκρανία κυρίως ήταν ένα καλό μάθημα. Ομάδα με έμφαση στο τρίποντο και ηγέτη τον Κρστιτς που όταν κουράζεται δεν ξέρουμε πως θα αποδώσουν ανά παιχνίδι οι αλλαγές του (Κάτιτς- Στίματς). Χωρίς άγχος εδώ. Γενικά όμως πολύ πάθος και ενθουσιασμός από τα «τρομερά μωρά» του Ντούντα.


Η Ισπανία φέτος δεν έχει Πο, Ιμπάκα και Ναβάρο με συνέπεια μόνο ο Μάρκ Γκασόλ να είναι εγγύηση- οδοστρωτήρας μέσα στην ρακέτα. Ρέϊ και Γκάμπριελ είναι «λίγοι». Περιφερειακά και στα φόργουορντ υπεροπλία με Καλντερόν- Ρούμπιο- Ρούντι και δεν συμμαζεύεται. Λογικά πάνε φουλ για τελικό άλλα η ομάδα δεν είναι τόσο ισχυρή σε σχέση με αυτό που είχαμε μάθει. Το διαπιστώσαμε άλλωστε και στα παιχνίδια με Σλοβενία και Ελλάδα.
Τιτανομαχία Γκασόλ- Κρστιτς επομένως με τις αλλαγές τους να είναι μέτριες. Από εκεί και πέρα στο κοουτσάρισμα ο Ίβκοβιτς είναι 2 επίπεδα πάνω από τον άπειρο Ορένγκα. Απλά η Ισπανία έχει καλύτερο ρόστερ και πιο έμπειρο.


Στοιχηματικά λογικά κερδίζει η Ισπανία άλλα 1,30-1,35 είναι κομματάκι χαμηλό για αυτό το επίπεδο και στην φάση που βρισκόμαστε. Όσοι αρκούνται πάντως το βάζουν κάπου χωρίς να φορτώνουν την επιλογή τους. Στα χάντικαπ δεν βγάζω άκρη. Γρίφος. Η σοβαρή Ισπανία μπορεί να παγιώσει ένα +10 και να καλύψει το -6,5. Η εύστοχη Σερβία μπορεί μέχρι και ξερή νίκη.

Επιλέγω την ανατροπή 1 ημίχρονο Σερβία- 2 τελικό Ισπανία που πληρώνει 5,50 στον ΟΠΑΠ και πολύ παραπάνω διαδικτυακά. Τα head to head είναι προς αποφυγή.  Κρατάω ακόμα δύο στοιχήματα διαδικτυακά με πόντους παικτών. Ο Μπιέλιτσα πιστεύω, ειδικά αν περιοριστεί και ο Κρστιτς θα περάσει το line των 10,5 πόντων. Ο Ρούντι είναι χρήσιμο εργαλείο στην μηχανή της Ισπανίας και σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι λογικά θα παίξει αρκετά και το 11,5 επίσης μπορεί να το καλύψει. Επίσης under 68,5 Σερβίας στους συνολικούς της πόντους είναι καλό πιστεύω. Τίποτε άλλο από εδώ. Καλό το Live.


Τιτανομαχία με σούπερ ενδιαφέρον στο βραδινό παιχνίδι όπου το live αξίζει όσο ποτέ. Κανείς δεν θέλει να χάσει. Η Σλοβενία ως οικοδέσποινα θέλει μετάλλιο και ο Μάλκοβιτς κάνει άριστη διαχείριση έμψυχου δυναμικού και κούρασης. Η Γαλλία βλέποντας πως ακόμα και η Ισπανία είναι ευάλωτη φέτος ονειρεύεται την κορυφή την Ευρώπης παρά τις αρχικές τις απουσίες. Στους πάγκους έχουμε πάλι διαφορά επιπέδου. Ο Μάλκοβιτς είναι ανώτερος κατά πολύ του Κολέ. Στην ουσία ο Πάρκερ εξουσιάζει στην Γαλλία ως ο απόλυτος ηγέτης- σταρ.


Αγωνιστικά δεν με χαλάνε οι ήττες της Γαλλίας από Λιθουανία και Σερβία. Το σημερινό παιχνίδι είναι do or die οπότε και άλλων συνθηκών. Ο Πάρκερ πιστεύω πως αυτή την ώρα περίμενε για να φορτσάρει μιας και στα προηγούμενα ναι μεν έβαζε πολλά άλλα γενικά δεν χρειάστηκε ποτέ να πάρει τις τύχες στα χέρια του. Συνεπώς όβερ 18,5 σήμερα στους πόντους του. Στην αντίπερα όχθη ο Ντράγκιτς ηγείται απλά και ο κόσμος σίγουρα αποτελεί ένα μεγάλο συν σε τέτοια παιχνίδια νοκ άουτ. Κατάμεστη η Στόζιτσε Αρένα λογικά. Βέβαια ο γάλλος δεν χαμπαριάζει και πολύ. Δεν κρατάω κάτι από σημείο. Στο live όπως προείπα μπορούμε να πάρουμε καλύτερες τιμές και αξίζει να το περιμένουμε. Από τα ειδικά στον ΟΠΑΠ θα πάρω τον Πάρκερ στο head to head με τον Ντράγκιτς έστω και στο -1,5. Κρατάω και τις ανατροπές εκατέρωθεν που πιστεύω μία θα μας δικαιώσει. Συνεπώς ισόποσα παιγμένες είναι καλό μπετ. 


Συνεπώς


ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ


ΣΕΡΒΙΑ- ΙΣΠΑΝΙΑ     1  ΗΜΙΧΡΟΝΟ/ 2 ΤΕΛΙΚΟ   5,50++

ΣΛΟΒΕΝΙΑ- ΓΑΛΛΙΑ    1 ΗΜΙΧΡΟΝΟ/ 2 ΤΕΛΙΚΟ  5,50++

ΣΛΟΒΕΝΙΑ- ΓΑΛΛΙΑ   2  ΗΜΙΧΡΟΝΟ/  1 ΤΕΛΙΚΟ  6,50++

- ΙΣΟΠΟΣΑ


** ΤΟ ++ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.



HEAD TO HEAD ΟΠΑΠ


ΝΤΡΑΓΚΙΤΣ (+1,5)- ΠΑΡΚΕΡ ---- ΠΑΡΚΕΡ



ΕΙΔΙΚΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΣΕΡΒΙΑ  UNDER  68,5 ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

ΜΠΙΕΛΙΤΣΑ- ΣΕΡΒΙΑ   OVER   10,5 ΠΟΝΤΟΙ

ΦΕΡΝΑΝΤΕΖ – ΙΣΠΑΝΙΑ  OVER  11,5  ΠΟΝΤΟΙ

ΠΑΡΚΕΡ- ΓΑΛΛΙΑ  OVER  18,5 ΠΟΝΤΟΙ



***ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΑΜΕ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΤΑ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΙΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΜΕ.

Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου