Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Παιχνίδια σκοπιμότητας...


Δεν ήταν καλή η χθεσινή μέρα στοιχηματικά. Η πρώτη ίσως από τότε που ξεκίνησε το ευρωμπάσκετ. Το βασικό μας σημείο ήταν η Ιταλία που δεν μας δικαίωσε. Τα παλικάρια του Πιανιτζιάνι ήταν σκιά του εαυτού τους στο β’ ημίχρονο και στην ουσία ένας Ντάτομε πάλευε μόνος του. Διασώθηκε η Ισπανία, πάντα στοιχηματικά, που ξέσπασε όπως περίμενα πάνω στην Φινλανδία, άλλα το σημείο ήταν μπετ περιέργειας.


Σήμερα έχουμε την τελευταία αγωνιστική του α’ ομίλου. Πλέον οι ομάδες κοιτάζουν την κατάταξη τους για να έχουν έναν πιο «βατό» αντίπαλο στα νοκ άουτ. Μεγάλο ενδιαφέρον στην μάχη της  πρώτης θέσης που σχεδόν, πλην απροόπτου, αποφεύγει την Ισπανία.


Ξεκίνημα από νωρίς όπου η Λετονία με νίκη επί του Βελγίου (και φυσιολογικά στην συνέχεια ήττα της Ουκρανίας από την Λιθουανία) είναι στα προημιτελικά έχοντας κάνει την υπέρβαση της φέτος και δίκαια όμως καθώς έπαιξε σπουδαία ματς και κέρδισε όλους όσους έπρεπε. Καυτή περιφέρεια και άψογη ομαδικότητα το σύνολο του Μπακάτσκις λογικά δεν θα αυτοκτονήσει σήμερα αν και θα πρέπει να περιμένει και ένα «δώρο» από την Λιθουανία. Το Βέλγιο παλεύει όλα τα παιχνίδια άλλα το ρόστερ του δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό το επίπεδο. Είναι αδιάφορο βαθμολογικά άλλα θα παίξει για την τιμή των όπλων και την ιστορία του. Με την πρόκριση πάντως στην β’ φάση μπορούμε να πούμε πως η πορεία κρίνεται επιτυχημένη. Το χάντικαπ άνοιξε +11,5 για Βέλγιο άλλα διαδικτυακά πλέον πήγε στο +9,5. Ορθά για μένα καθώς θα το παλέψει το Βέλγιο, άσχετα που αποκλείστηκε. Συνεπώς σε ένα μονό αποδεκτό μπετ περιέργειας βάζουμε ελάχιστα στο +11,5 των βέλγων στον ΟΠΑΠ. Από εκεί και πέρα τίποτε αλλό. Λογικά η Λετονία δεν χάνει άλλα 1,10 δεν θα έπαιζα ποτέ.


Το απόγευμα η Ουκρανία με νίκη μπερδεύει πολύ τα πράγματα και μπορεί να τερματίσει μέχρι και στην δεύτερη θέση, αν χάσει και η Σερβία από την Γαλλία το βράδυ. Μίαδεύτερη θέση πάντως που μπορεί να την φέρει αντιμέτωπη με την Ισπανία (αν κερδίσουν Κροατία και Σλοβενία αύριο και η Ισπανία δεν αυτοκτονήσει με την Ιταλία). Νομίζω ελάχιστα όμως απασχολεί αυτό τους ουκρανούς που ήδη και αυτοί έχουν κάνει την δική τους υπέρβαση. Συνεπώς ο δεύτερος αυτού του ομίλου με βάσει αυτών που έχουμε δει ως τώρα πιθανόν πέφτει πάνω σε Ισπανία (εκτός αν η Ελλάδα κερδίσει την Κροατία! Οπότε ο τρίτος εδώ πέφτει πάνω στους ίβηρες). Λογικά η Λιθουανία θα ψάξει την νίκη και θα περιμένει νίκη της Γαλλίας για να είναι πρώτη στον όμιλο και να πέσει πάνω στην Ιταλία. Αν χάσει τερματίζει από δεύτερη ως τέταρτη και εκεί θα μάθει αύριο τα μελλούμενα για τα νοκ άουτ οπότε δεν αποκλείεται να έχει κακά μαντάτα. Όπως και να έχει η Λιθουανία εφ όσον ο όμιλος της τερματίζει νωρίτερα από αυτόν της Ισπανίας νομίζω θα ψάξει την νίκη ζεστά γιατί μόνο ο πρώτος ρεαλιστικά αποφεύγει το «θηρίο» σε νοκ άουτ (εκτός αν αποφασίσει να αυτοκτονήσει η Ισπανία αν δει πως έχει χάσει η Ελλάδα από την Κροατία, πράγμα όμως που δεν το ξέρουμε αυτό).


Στρωμένη ομάδα η Ουκρανία με καλή δουλειά από τον Φρατέλο. Η Λιθουανία πάντως δείχνει σοβαρή στην β’ φάση και μάλλον κερδίζει. Δεν ακουμπάω πάντως το 1,20 που έχει για όλους τους λόγους που εξήγησα παραπάνω. Το +8,5 εδώ σεναριακά έχει λογική.


Το βράδυ έχουμε σούπερ ματς επίσης για την πρώτη θέση. Η Γαλλία με νίκη, αν έχει κερδίσει και η Λιθουανία τερματίζει δεύτερη με ήττα τρίτη. Όπως έχουν τώρα τα δεδομένα την βολεύει να τερματίσει τρίτη! Η Σερβία με νίκη δική της εφ’ όσον έχει κερδίσει πάντα η Λιθουανία τερματίζει πρώτη και είναι άνετη. Στην ουσία η Λιθουανία πρέπει να κερδίσει και να περιμένει και νίκη των γάλλων άλλα οι γάλλοι αν έχει κερδίσει η Λιθουανία τους συμφέρει να κερδίσουν την Σερβία; Όλοι πάνε νομίζω με το σενάριο πως οι καλύτερες ομάδες, Σλοβενία- Κροατία δεν γκελάρουν πλέον οπότε εκεί θα έχουμε πρώτη Κροατία, δεύτερη Σλοβενία, τρίτη Ισπανία… Εκτός αν κερδίσει η Ελλάδα και όλα αυτά πάνε στράφι. Άλλα αυτό θα το ξέρουμε αύριο…


Βέβαια αν χάσει η Λιθουανία και επιδιώξει την τέταρτη θέση (με νίκη της Γαλλίας) πάλι σίγουρα αποφεύγει την Ισπανία και πρέπει και αυτό να το έχουμε στο νου μας.


Γενικά πάντως οι ομάδες που παίζουν αύριο είναι και οι τυχερές καθώς θα ξέρουν την κατάταξη αυτού του ομίλου και θα πράξουν αναλόγως….


Συνεπώς για όλα αυτά κρατάω βασικό μπετ το +5,5 ή +6,5 διαδικτυακά της Σερβίας. Όπως μετά και νίκη Σερβίας στο 3,00!


Συνεπώς


ΣΕΡΒΙΑ- ΓΑΛΛΙΑ   1  ΜΕ 6,5π. ΥΠΕΡ ΣΕΡΒΙΑΣ (ή +5,5 ΟΠΑΠ)
ΣΕΡΒΙΑ- ΓΑΛΛΙΑ   1   ΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ  3,00  (ή 2,75 ΟΠΑΠ)
ΟΥΚΡΑΝΙΑ- ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ   1   ΜΕ  8,5π. ΥΠΕΡ   ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ


***ΟΛΑ ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου