Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Σούπερ κίνητρο εκατέρωθεν...




Χθες ήταν ακόμα μία πάρα πολύ καλή μέρα στοιχηματικά. Τέλεια θα έλεγα καθώς δεν χάθηκε σημείο! Είχαμε χάντικαπ Σερβίας που πέρασε πανεύκολα. Είχαμε νίκη Σερβίας που επίσης πέρασε εύκολα. Είχαμε και χάντικαπ Ουκρανίας που έτσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση το τελικό σκορ μας αδικεί. Προσωπικά δεν αγχώθηκα ιδιαίτερα. Πέρασε φυσικά και αυτό. Καλοφάγωτα για πολλοστή φορά. Γενικά στο ευρωμπάσκετ μέχρι τώρα έχουμε ξετινάξει τον μπουκ και αν μη τι άλλο είμαστε κερδισμένοι όπως και να έχει.

Σήμερα έχουμε την τελευταία αγωνιστική του ομίλου της εθνικής μας. Οι ομάδες ξέρουν πλέον την κατάταξη στον άλλο όμιλο και δεν αποκλείεται να διαλέξουν αντίπαλο, κυρίως η Ισπανία ίσως αν και οι ίβηρες ως πρωταθλητές και λόγω πρεστίζ δεν το συνηθίζουν.


Ξεκίνημα από νωρίς όπου η Κροατία με νίκη επί της Ελλάδας τερματίζει πρώτη ότι και να συμβεί στα επόμενα παιχνίδια και αντιμετωπίζει στα προημιτελικά την Ουκρανία. Σούπερ κίνητρο επομένως για την ομάδα του Ρέπεσα καθώς ο αντίπαλος προδιαθέτει και παρουσία στα ημιτελικά καθώς αντικειμενικά είναι πιο «βατός» από την Λιθουανία, αν υποθέσουμε πως κερδίζει η Ελλάδα και τα άλλα αποτελέσματα έρχονται φυσιολογικά. Βέβαια η ειρωνεία είναι πως αν χάσει η Κροατία, η Ισπανία (πάντα με την προοπτική τα άλλα δύο να έρθουν φυσιολογικά) μάλλον πέφτει πάνω στην Γαλλία και η Γαλλία όπως έλεγα και χθες δεν θέλει αυτή την διασταύρωση…


Η Ελλάδα θέλει λίγο δύσκολο συνδυασμό αγώνων για να προκριθεί. Θέλει νίκη δική της και νίκη της Σλοβενίας. Εφικτό ως εδώ. Άλλα θέλει και νίκη της Ιταλίας επί της Ισπανίας και εδώ νομίζω πως μιλάμε για ουτοπία καθώς με ήττα οι ισπανοί μένουν εκτός συνέχειας πράγμα που δεν πιστεύω πως θα συμβεί όσο και να ζορίσει η Ιταλία την Ισπανία. Βέβαια αν κερδίσει η Κροατία αυτόματα το ματς Ιταλία- Ισπανίας έχει νόημα μόνο ως προς την κατάταξη της τρίτης και τέταρτης θέσης οπότε εκεί δεν θα υπάρχει και τόσο άγχος από την Ισπανία καθώς τι Σερβία τι Λιθουανία! 


Αγωνιστικά η Ελλάδα χωρίς Μαυροκεφαλίδη- Παπανικολάου και με τον Μπράμο να έχει «ενοχλήσεις» λογικά θα παίξει για το όνομα της και για να εξαντλήσει κάθε πιθανό σενάριο πρόκρισης. Εξ’ ου και δίνεται ελαφρύ φαβορί με την Κροατία. Οι Κροάτες πάντως όπως προείπα έχουν «χρυσή» ευκαιρία ημιτελικών απέναντι στην Ουκρανία με δική τους νίκη και κακά τα ψέματα ο Ρέπεσα παρουσιάζει φέτος ένα πολύ σοβαρό σύνολο που δεν τα χάνει στα κρίσιμα παιχνίδια, αντιθέτως ανταποκρίνεται περίφημα. Το χάντικαπ είναι μελετημένο και ορθό. Και οι δύο ομάδες έχουν κίνητρο. Επιλέγω την καλύτερη ομάδα που έχει την δυνατότητα με νίκη να φτάσει ψηλά μετά από πολλά χρόνια και μάλιστα να εξασφαλίσει και την παρουσία της σε ένα Μουντομπάσκετ που είναι μεγάλος στόχος για τους απόγονους των Πέτροβιτς, Κούκοτς, Ράτζα και δεν συμμαζεύεται…


Συνεπώς +1,5 για Κροατία το βασικό μας μπετ.


Στο απογευματινό παιχνίδι ανάμεσα σε Ιταλία και Ισπανία είπαμε καλό είναι πρώτα να περιμένουμε να τελειώσει το Κροατία- Ελλάδα και μετά να ασχοληθούμε. Τι εννοώ. Με νίκη Ελλάδας η Ισπανία μάλλον καλύπτει και το -9,5 καθώς από την αρχή πιστεύω θα μπει για να εξασφαλίσει μία διαφορά ασφαλείας ώστε να μην έχει άγχος στο τέλος. Στο φινάλε μπάσκετ είναι. Αν δεν χτίσει διαφορά μπορεί να το πληρώσει με αποκλεισμό! Η Ιταλία έχει περάσει στα προημιτελικά απλά με νίκη τερματίζει 3η. Με ήττα τέταρτη. Μικρό κίνητρο σε σχέση με αυτό της Ισπανίας δεδομένου πάντα πως η Ελλάδα έχει κερδίσει. Με ήττα Ελλάδας μάλλον θα έχουμε ένα πιο ελεύθερο παιχνίδι οπότε δεν ακουμπάμε το χάντικαπ. Με πρώτη την Σερβία και δεύτερη την Λιθουανία στον άλλο όμιλο η Ισπανία μπορεί να «γουστάρει» και την 4η θέση που θα την φέρει απέναντι στα πιτσιρίκια της Σερβίας…


Συνεπώς υπομονή εδώ και πράττουμε αναλόγως μόλις τελειώσει το Κροατία- Ελλάδα.


Στο βραδινό παιχνίδι η Σλοβενία λογικά αν έχει χάσει η Κροατία θα θέλει την νίκη οπωσδήποτε για πρωτιά. Αν έχει κερδίσει η Κροατία είναι δεύτερη χάσει- κερδίσει. Άρα και εδώ υπομονή και έχοντας στο μυαλό πως όντας αδιάφορη η Σλοβενία ο πονηρός Μάλκοβιτς μπορεί να κάνει συντήρηση στα μεγάλα αστέρια του εν όψει του κρίσιμου νοκ άουτ με την Γαλλία. 



Συνεπώς βασικό μπετ


ΚΡΟΑΤΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ   1   ΜΕ 1,5π. ΥΠΕΡ ΚΡΟΑΤΙΑΣ

ΚΡΟΑΤΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ  1    ΝΙΚΗ ΚΡΟΑΤΙΑΣ    2,10- 2,15 ΟΠΑΠ



***Για τα υπόλοιπα γνώμη μου και σωστό παίξιμο είναι να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στο πρώτο παιχνίδι. Από το αποτέλεσμα αυτού θα κριθούν και τα χάντικαπ των επόμενων πιστεύω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου