Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Κρίνεται ο πρώτος τίτλος...




Το Ευρωμπάσκετ εδώ και μία βδομάδα περίπου ανήκει στην ιστορία και το ευχαριστούμε που μας πλήρωσε αδρά και βγάλαμε μεροκάματο. Από δω και πέρα όμως ξεκινούν οι συλλογικές υποχρεώσεις με φουλ πρόγραμμα μέχρι και τον Ιούνιο. Ευρωλίγκα, Γιούροκαπ, Γιουροτσάλεντζ, όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα άλλα και πολλά πολλά μη δημοφιλή και γνωστά θα μπαίνουν στο μικροσκόπιο και ότι προκύπτει θα γράφεται. Να ευχηθώ να έχουμε μία καλή στοιχηματική σεζόν και θα προσπαθήσω αν τα καταφέρω τουλάχιστον σε Ισπανία ή και κάπου αλλού να αφιερώσω ένα άρθρο παρουσίασης των ομάδων. Αναφέρομαι ειδικά στην Ισπανία γιατί είναι μακράν το κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.


Σήμερα έχουμε αγώνες. Κύπελλο Ελλάδας και Σούπερ καπ Γερμανίας.


Με το κύπελλο Ελλάδας δεν θα ασχοληθώ. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για όλες τις ομάδες και αν έπαιζα κάτι θα ήταν η έκπληξη και όχι το φαβορί. 


Για την ιστορία, βρισκόμαστε στην 2η αγωνιστική της Β’ φάσης. Τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ και ο ΟΠΑΠ μας προσφέρει τα δύο από τα τέσσερα σημερινά παιχνίδια καθώς στα άλλα δύο θεωρεί πως ο Απολλών και ο Κολοσσός με Ψυχικό και Λαύριο αντίστοιχα δεν έχουν να μας προσφέρουν αμφίρροπες συγκινήσεις. Κλασική τακτική του έλληνα μπουκ να κόβει παιχνίδια κατά το δοκούν… 


Στα άλλα δύο παιχνίδια όπως προέιπα δεν παίζουμε τους γηπεδούχους που είναι φαβορί. Προσέχουμε τον Ίκαρο που παίζει στην Χαλκίδα φέτος και έχει καλό υλικό. Η νεοφώτιστη Κηφισιά ενισχύθηκε καθώς είναι στα μεγάλα σαλόνια, Ελευσίνα και Ηλυσιακός κλασικές μαχητικές ομάδες που βασίζονται στην έδρα. Ο Στόγκλιν που ήταν αρχισκόρερ πέρσι στον Ηλυσιακό έφυγε ενώ γενικά έχουμε αλλαγές στα ρόστερ και νεοφερμένους αμερικανούς που ή βγαίνουν «λαυράκι» ή «πατάτα». Συνεπώς δεν ακουμπάω απλά αναφέρθηκα στον Στόγκλιν ιδιαίτερα γιατί πέρσι έκανε την διαφορά στον Ηλυσιακό.


Πάμε και στο μεγάλο παιχνίδι της Γερμανίας ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Μπάμπεργκ και την κυπελλούχο Άλμπα. Το παιχνίδι γίνεται στο Βερολίνο όμως καθώς η Ο2 Αρένα είναι πιο «φαντεζί» και μεγάλη για μία γιορτή. Δεν ξεχνάμε άλλωστε πως τέτοια ματς σούπερ καπ ή ακόμα και κυπέλλου final 8 ή final 4 παντού στις προηγμένες χώρες είναι γιορτή εκτός από την Ελλάδα που σημαίνει πόλεμος αιωνίων…


Στο δια ταύτα. 


Η Μπάμπεργκ έχασε τον περσινό αρχισκόρερ Νάχμπαρ που μετά τα περσινά όργια πήρε μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα. Πήρε πάντως Βελίτσκοβιτς και Ράϊτ ενώ κράτησε Γκαβέλ, Ζίρμπες, Τάντα και Γκόλντσμπερι από τους πρωτοκλασσάτους ας πούμε. Γενικά μόνιμη πρωταθλήτρια με τον Φλέμινγκ να είναι χρόνια στην ομάδα και να κάνει σπουδαία δουλειά.

Η Άλμπα είναι ομάδα για τίτλο άλλα τα τελευταία χρόνια τα χαλάει κάπου στην πορεία. Γεμάτο υλικό πάλι με προσθαφαιρέσεις. Ο Γουντ λόγω χάρη είναι παρελθόν. Προσέχουμε Κινγκ, Γιάγκλα, Σούλτζε, ο καλός Στογιανόφσκι και ο γνωστός μας Λόγκαν. Καλός και ο Χάμοντς. Γενικά πάμε για ένα καλό και αμφίρροπο παιχνίδι και δίκαιο το +0,5 της Άλμπα στον ΟΠΑΠ. Διαδικτυακά πάντως βρίσκω Άλμπα με +3,5 και αυτό αγοράζω. Έχουμε και το τρίποντο σε οριακές καταστάσεις. Πάμε μαζεμένα φυσικά καθώς είναι παιχνίδι περισσότερο γιορτής παρά κινήτρου.


Συνεπώς



ΑΛΜΠΑ- ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  1   ΜΕ  3,5π ΥΠΕΡ ΑΛΜΠΑ  (διαδικτυακά)



Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου