Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Όλα για όλα!




Πρέπει να έχουμε φέρει σε απόγνωση τον μπουκ! Από τότε που ξεκίνησε το Ευρωμπάσκετ έχουμε διανύσει τόσες αγωνιστικές και αν εξαιρέσω μία βασική πρόταση (στο άρθρο της οποίας πέρασε η δευτερεύουσα) όλα τα άλλα έχουν πληρώσει ΑΔΡΑ όλες τις μέρες. Έτσι και χθες, σε μία μέρα όπου το πρόγραμμα ήταν δύσκολο με τα μεγάλα χάντικαπ εμείς βρήκαμε τον τρόπο εκ νέου να πληρωθούμε. Συγκεκριμένα η Ουκρανία δεν χρειάστηκε καν το χάντικαπ που είχε υπέρ της (ήταν και μεγάλο) ενώ και η Γαλλία κέρδισε την Λετονία στο δικό της παιχνίδι. Καλοφάγωτα επομένως για πολλοστή φορά.

Σήμερα δεσπόζει στο πρόγραμμα το παιχνίδι της εθνικής μας άλλα εξ ίσου κομβικό είναι και το μεσημεριανό Κροατία- Ιταλία.

Ξεκίνημα λοιπόν από νωρίς με το σούπερ ντέρμπυ της Κροατίας με την Ιταλία.  Η αλήθεια είναι πως πολλούς θα βόλευε η ήττα της Ελλάδας από την Ισπανία άλλα οι έλληνες έδειξαν ψυχή και ο όμιλος απόκτησε άγρια ομορφιά. Η Κροατία είναι φέτος σοβαρή ομάδα με όχι πολλές επιλογές στα γκαρντ άλλα με έναν σούπερ «μπόμπερ» τον Μπογκντάνοβιτς και δίδυμο ψηλών Τόμιτς- Ζόριτς πολύ ποιοτικό. Ο Ούκιτς οργανώνει καλά την ομάδα και ο Ρέπεσα δείχνει συνέπεια στο κοουτσάρισμα του. Άνετα κέρδισε την Φινλανδία και με νίκη επί της Ιταλίας είναι με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά. Η Ιταλία έχασε από την Σλοβενία σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Δεν «τράβηξε» ο Μπελινέλι όσο θα έπρεπε και μοιραία ήρθε η νίκη αν και ο Πιανιτζιάνι γκρινιάζει για κάποια σφυρίγματα που δεν του δόθηκαν. Σούπερ περιφέρεια για την Ιταλία με Μπελινέλι- Ντάτομε- Τζεντίλε- Αραντόρι στην μέρα τους να μοιάζουν ασταμάτητοι. Το κακό είναι πως στην ρακέτα με Κουζίν υπάρχει θέμα.


Συνεπώς εκεί που πονάει ο ένας ο άλλος είναι ισχυρός. Η Ιταλία θα δώσει έμφαση στην περιφέρεια. Η Κροατία θα εκμεταλλευτεί την δύναμη που έχει στην ρακέτα. Αμφίρροπο το παιχνίδι οπότε και η παράταση παίζει με καλό ποσοστό εδώ δεδομένο πως η Ιταλία έχει την Ισπανία τελευταία αγωνιστική και εκεί δύσκολα θα καταφέρει κάτι εφ’ όσον η Ισπανία έχασε από την Ελλάδα και θα είναι ιδιαιτέρως προσεκτική παντού.


Κρατάω το +2,5 της Ιταλίας. Το παιχνίδι είναι δύσκολο απλά πιστεύω πως εν τέλει η Ιταλία με το +2,5 είναι το καλύτερο μπετ που θα μπορούσαμε να έχουμε εδώ. Δεν  με ενδιαφέρει το under/ over ενώ λίγα θα βάλω και στο 1 ημίχρονο Κροατία/ 2 τελικό Ιταλία που πληρώνει 7,00!


Στα ειδικά των παικτών και στο head to head του Μπογκντάνοβιτς με τον Μπελινέλι είμαι με τον Ιταλό. Πιστεύω πως οριακά ο Μπελινέλι (που έχει και +1,5) θα περάσει.

Στο απογευματινό παιχνίδι η λογική λέει πως η Ισπανία ξεσπάει στην Φινλανδία. Μόνη μου ένσταση είναι μήπως στο τέλος  και εφ’ όσον όλα έχουν κριθεί χαλαρώσουν οι ίβηρες και πάρουν ανάσες τα αστέρια της ομάδας. Εκεί ίσως μειωθεί η διαφορά. Γενικά πάντως και για λόγους ψυχολογίας βλέπω να πάτά γκάζι από νωρίς η ομάδα. Δεδομένου πως η Φινλανδία είναι χωρίς Μότολα μάλλον ο Γκασόλ στήνει ένα μικρό πάρτι στην ρακέτα καθώς δεν υπάρχει κάποιος να τον ανακόψει. Προς άσσο με -18,5 άλλα προσεκτικά.


Στο βραδινό παιχνίδι τέλος, σούπερ κίνητρο και για τις δύο ομάδες αν και η Σλοβενία έχει την Φινλανδία τελευταία αγωνιστική και αναπνέει καλύτερα. Με ήττα από την Ελλάδα δεν χάνεται άλλα γενικά υστερεί στις ισοβαθμίες με Κροατία και Ελλάδα (αν χάσει) οπότε η νίκη είναι άκρως σημαντική και για τους δύο. Η Ελλάδα έδειξε ψυχή και έπαιξε ως γνήσια Ελλάδα. Δίκαια κέρδισε την Ισπανία και δίνεται σήμερα μικρό φαβορί απέναντι στους σλοβένους άλλα γιατί; H Σλοβενία έχει την έδρα και επίσης κέρδισε τους ισπανούς (αν αυτό είναι ένα μέτρο σύγκρισης δυναμικότητας). Εκτός ο Μαυροκεφαλίδης που είναι απουσία υπολογίσιμη μιας και η Σλοβενία έχει Μπέγκιτς- Βίντμαρ ψηλά που δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Τουναντίον! Τι παίζουμε τώρα.


Καλύτερο όλων το live. Δεν συμφωνώ με τον μικρό φαβοριτισμό για Ελλάδα. Έπρεπε να μας δοθεί στα ίσια η αναμέτρηση. Δεν παίζω όμως και +2,5 για Σλοβενία. Είναι πολύ πολύ οριακό. Στην ουσία δεν έχουμε ούτε το τρίποντο αν κριθεί εκεί. Καλύτερα να κυνηγήσουμε ισόποσα τις ανατροπές 1-2 και 2-1 σε ισόποσα πονταρίσματα και φυσικά πάντα λίγα και στην παράταση. Στα head to head του ΟΠΑΠ δεν βγάζω άκρη. Περιμένω τον Μπουρούση να κάνει καλό παιχνίδι και ελλείψει Μαυροκεφαλίδη άλλα και ο Νάχμπαρ είναι πενταδάτος και απαραίτητος και θα πάρει προσπάθειες αρκετές. Σπανούλης- Ντράγκιτς εντελώς οριακό με τους δύο παίχτες να είναι οι ηγέτες στις ομάδες τους και να έχουν την ανοχή των προπονητών τους.


Συνεπώς το βασικό μας στοίχημα σημερινό


ΚΡΟΑΤΙΑ- ΙΤΑΛΙΑ  2  ΜΕ 2,5π. ΥΠΕΡ ΙΤΑΛΙΑΣ


Και από εκεί και πέρα


ΔΥΑΔΑ ΔΙΗΜΕΡΟΥ


ΚΡΟΑΤΙΑ- ΙΤΑΛΙΑ   2  ΜΕ 2,5π. ΥΠΕΡ ΙΤΑΛΙΑΣ

ΣΕΡΒΙΑ- ΓΑΛΛΙΑ  1  ΜΕ 5,5π. ΥΠΕΡ ΣΕΡΒΙΑΣ


Μονό αποδεκτό ίσως περιέργειας


ΙΣΠΑΝΙΑ- ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ    1  ΜΕ  18,5π. ΥΠΕΡ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ (προσεκτικά)


ΕΙΔΙΚΑ

ΚΡΟΑΤΙΑ- ΙΤΑΛΙΑ   1  ΗΜΙΧΡΟΝΟ/   2  ΤΕΛΙΚΟ

ΚΡΟΑΤΙΑ- ΙΤΑΛΙΑ   ΠΑΡΑΤΑΣΗ

ΣΛΟΒΕΝΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ   ΠΑΡΑΤΑΣΗ

ΣΛΟΒΕΝΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ    1  ΗΜΙΧΡΟΝΟ/   2  ΤΕΛΙΚΟ

ΣΛΟΒΕΝΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ   2  ΗΜΙΧΡΟΝΟ/  1 ΤΕΛΙΚΟ

**ΙΣΟΠΟΣΑ ΟΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ. ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΛΙΓΑ


HEAD TO HEAD

ΜΠΟΓΚΝΤΑΝΟΒΙΤΣ- ΜΠΕΛΙΝΕΛΙ (+1,5) ----   ΜΠΕΛΙΝΕΛΙ (+1,5)

Ραδιοφωνικά τα λέμε 4-5 ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου