Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Θα ζοριστούν τα φαβορί;



Το Ευρωμπάσκετ στοιχηματικά πάει περίφημα. Από την έναρξη του ως τώρα ελάχιστα σημεία έχουν χαθεί σε σχέση με τα σημαντικά και πολλά που έχουν πληρώσει αδρά. Χθες ακόμα δύο ταμεία ήρθαν να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των επιτυχιών. Συγκεκριμένα με την ΕΛΛΑΔΑ κλείσαμε νικηφόρα την δυάδα της Τετάρτης με ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ ενώ με την ΣΛΟΒΕΝΙΑ κλείσαμε νικηφόρα και την χθεσινή δυάδα ΕΛΛΑΔΑ- ΣΛΟΒΕΝΙΑ. Επιπλέον σας έγραφα για την νίκη της Κροατίας ενώ και το head to head του Ντράγκιτς στον ΟΠΑΠ πέρασε με χαρακτηριστική άνεση. Καλοφάγωτα και πάλι.


Σήμερα το πρόγραμμα θέλει σκέψη. Και το γράφω αυτό γιατί έχουμε 3 γκραν φαβορί να πρέπει όχι μόνο να κερδίσουν άλλα να καλύψουν και χάντικαπ τα οποία μοιάζουν με μία πρώτη ματιά αρκετά «διαβασμένα». Συνεπώς όπως σας έχω ξαναπεί, δεν χρειάζεται σε παιχνίδια όχι τόσο ξεκάθαρα στοιχηματικά να χαλάμε λεφτά που κερδίσαμε από άλλα σημεία «λουκούμια». Παίζουμε μεν, άλλα συντηρητικά.


Ξεκίνημα από νωρίς όπου Λιθουανία και Βέλγιο θέλουν εξ ίσου την νίκη άλλα η Λιθουανία είναι φυσικά το όνομα και το δίκαιο φαβορί. Μία Λιθουανία που δείχνει στην β’ φάση να σοβαρεύεται πλέον αν και με τον Καζλάουσκας στον πάγκο εγώ δεν θα είμαι ποτέ σίγουρος! Εμφατική νίκη με την Γαλλία και καλό μπάσκετ αν και πάλι 2-3 παίχτες τράβηξαν κουπί με τον Σεϊμπούτις να αναδεικνύεται σε κρυφό χαρτί. Η Λιθουανία με νίκη σήμερα κλειδώνει την πρόκριση και τελευταία αγωνιστική πράττει αναλόγως το συμφέρον της. Πράγμα που αναμένεται να κάνουν πολλοί πάντως.


Το Βέλγιο παίζει με πείσμα και πάθος άλλα αυτό δυστυχώς δεν φτάνει. Δεν παράτησε ποτέ το ματς με την Σερβία άλλα ήταν φανερό πως ποιοτικά υστερεί πολύ. Οι σέρβοι αν δεν έκαναν τόσα πολλά λάθη και δεν είχαν μία χαλαρότητα στο παιχνίδι τους πιστεύω θα κέρδιζαν πιο εύκολα. Δεδομένου πάντως της μαχητικότητας του Βελγίου και την μη σταθερότητας της Λιθουανίας ωε τώρα, ειδικά με τους «μικρούς» φοβάμαι να ακουμπήσω αυτό το χάντικαπ. Και το σενάριο να παίζει εξ ίσου καλά όπως με την Γαλλία, η Λιθουανία, που μοιάζει εφικτό. Και το Βέλγιο να πέσει πάλι ηρωϊκά μαχόμενο μου μοιάζει ρεαλιστικό. Συνεπώς μόνο live εδώ  και τίποτε άλλο.


Το απόγευμα έχουμε ένα πανομοιότυπο παιχνίδι. Η Ουκρανία ανασυντάσσεται μετά τον διασυρμό από την Λετονία και καλείται να αντιδράσει με την Σερβία η οποία όμως δεν άρεσε στον Ίβκοβιτς με το Βέλγιο και μπορεί να τους έχει «τσιτωμένους» μην βρεθεί προ εκπλήξεως όπως πήγε να γίνει κάποια στιγμή και με το Βέλγιο.


Η Ουκρανία έχασε ανεξήγητα εύκολα από την Λετονία, πράγμα που λογικά θα απασχολήσει τον Φρατέλο που είναι έμπειρος και γνώστης. Καλή μάχη συνεπώς στην σκακιέρα με Ίβκοβιτς- Φρατέλο και ίσως λίγο under άλλα όχι φανατικά. Από εκεί και πέρα οριακά με Ουκρανία και +11,5 εδώ που βρίσκω διαδικτυακά με το σκεπτικό πως θα αντιδράσει μετά τον διασυρμό από την Λετονία με την έννοια πως δεν θα διασυρθεί ξανά, Ρεαλιστικά εφικτό καθώς και η Σερβία με τα πιτσιρίκια δείχνει σημάδια βραχυκύκλωσης ώρες –ώρες ειδικά όταν ο Κρστις είναι αλλαγή ή έχει μαρκαριστεί σωστά. Τίποτε περισσότερο και εδώ. Τα ειδικά δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.


Το βράδυ τέλος  η Γαλλία λογικά επανέρχεται στις νίκες. Η Λιθουανία την έπαιξε πολύ αποτελεσματικά και στην ουσία της «κλείδωσε» τον Πάρκερ που είναι ο φυσικός ηγέτης της ομάδας άλλα τώρα δεν πιστεύω πως και η Λετονία μπορεί να κάνει το ίδιο. Μου αρέσει η ομαδικότητα των λετονών. Είναι ομάδα με ο κεφαλαίο άλλα η Γαλλία χρειάζεται την νίκη πλέον και προφανώς την παίρνει εύκολα ή δύσκολα. Πονηρό το χάντικαπ. Με τον τρόπο που παίζει η Λετονία εγώ δεν θα ήθελα να ακουμπήσω Γαλλία να το καλύψει. Οριακό και το φοβάμαι. Ρεαλιστικά πάντως και η Λετονία περιμένει τελευταία αγωνιστική το ματς με το Βέλγιο που είναι στα μέτρα της για να σφραγίσει την πρόκριση στα προημιτελικά σε μία άκρως επιτυχημένη παρουσία. Συνεπώς αν δεν βγαίνει το παιχνίδι στον Μπακάτσκις μπορεί να έχουμε και συντήρηση κάποιων πρωτοκλασάτων εν όψει Βελγίου γι’ αυτό και αφήνω το χάντικαπ τελικά ήσυχο. Λογικά ο Πάρκερ βγαίνει πρώτος σκόρερ άλλα είναι χαμηλό για μένα σε απόδοση ένα τέτοιο ειδικό στοίχημα και δεν με καλύπτει.


Συνεπώς. Πάμε με μία δυάδα διαδικτυακά διπλασιασμού και περιμένουμε το αυριανό πρόγραμμα.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ- ΣΕΡΒΙΑ   1   ΜΕ 11,5π. ΥΠΕΡ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
ΓΑΛΛΙΑ- ΛΕΤΟΝΙΑ  1  ΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ   1,20-1,25



***ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ ΠΑΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (+10,5) ΔΗΛΑΔΗ 701-1 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου