Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ώρα τελικού!


Η μεγάλη ώρα έφτασε. Η ώρα του τελικού. Γαλλία και Λιθουανία σήμερα τα δίνουν όλα για την κορυφή της Ευρώπης σε ένα μεγάλο παιχνίδι. Το απόγευμα κάνουμε «ζέσταμα» πάντως με τον μικρό τελικό όπου και εκεί υπάρχει ενδιαφέρον καθώς ένα ακόμα μετάλλιο θα κριθεί και ας είναι και το χάλκινο. Χθες κινηθήκαμε σε ρηχά νερά. Μόνο το όβερ του Μπίέλιτσα διασώθηκε άλλα είπαμε έτσι κι αλλιώς πως η μέρα ήταν για λιγα, απλά για το ενδιαφέρον.


Ξεκίνημα λοιπόν από τον μικρό τελικό. Η Κροατία μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Ισπανία και βλέποντας να κάνει καλό σερί νικών και να κερδίζει κομβικά παιχνίδια όπως αυτό με την Σλοβενία και την Ελλάδα ονειρευόταν μέχρι και τελικό άλλα έπεσε πάνω στην Λιθουανία στα ημιτελικά, δεν βρήκε λύσεις στην καλή άμυνα του Καζλάουσκας ο Ρέπεσα και με την σχετική απογοήτευση αντιμετωπίζει σήμερα την Ισπανία με φόντο το χάλκινο μετάλλιο. Για την Κροατία πιστεύω ακόμα και η τρίτη θέση είναι πολύ μεγάλη επιτυχία και σίγουρα η ομάδα αφήνει υποσχέσεις στους φίλους της για το μέλλον. Η Ισπανία όμως ήταν η μοναδική ομάδα που τους κέρδισε εύκολα μέχρι τα ημιτελικά και τώρα οι ταλαντούχοι κροάτες πρέπει να βρουν τρόπο να αντιμετωπίσουν διαφορετικά τους πρώην πρωταθλητές Ευρώπης αν θέλουν να είναι στο βάθρο.


Η Ισπανία μας δικαίωσε και δεν είναι στον τελικό. Στον συγκλονιστικό ημιτελικό με την Γαλλία έχασε δίκαια και πλέον υπάρχει απογοήτευση καθώς κάθε άλλο πλην κορυφής για τους ίβηρες δεν είναι αρκετό. Βέβαια υπάρχουν εδώ δύο παράμετροι. Μετά από ήττα οι ισπανοί παίζουν σαν «τυφώνας» και την πληρώνει ο επόμενος. Επίσης στην πρεμιέρα διέσυραν τον σημερινό τους αντίπαλο δείχνοντας πως έχουν τις λύσεις απέναντι σε αυτό το ρόστερ. Αίσθηση μου είναι πάντως πως η Ισπανία ήδη κάνει σκέψεις για το Μουντομπάσκετ που θα διοργανώσει του χρόνου με την κρυφή ελπίδα (αν το επιτρέψουν και οι ΗΠΑ) να πετύχει ότι και η Γιουγκοσλαβία στην Ιντιανάπολις πριν από μερικά χρόνια. Συνεπώς τι τρίτος, τι τέταρτος. Όταν πας για κορυφή τα υπόλοιπα είναι ψιλά γράμματα.


Συνεπώς πιστεύω πως το χάλκινο μετάλλιο «καίει» περισσότερο τους κροάτες. Με την κατάκτηση του ανεβαίνουν σε βάθρο ευρωμπάσκετ μετά από πολλά χρόνια και στην ουσία δημιουργούν προσδοκίες για την παγίωση τους στην ευρωπαϊκή ελίτ και πάλι.


Για όλα τα παραπάνω κρατάω το +8,5 ΟΠΑΠικά ή το +9,5 της Κροατίας διαδικτυακά. Εκτιμώ πως δεν θα χάσει εκ νέου με κάτω τα χέρια και παρόλο που οι ισπανοί όταν χάνουν ξεσπούν, σήμερα στο τελευταίο παιχνίδι του τουρνουά για αυτούς πιστεύω πως θα είναι πιο «ήρεμα» τα πράγματα.
Δύο ειδικά κράτησα  μόνο. Στον ΟΠΑΠ στο head to head του Ροντρίγκεζ με τον Ούκιτς επιλέγω Ούκιτς με +2,5. Στο διαδίκτυο Ούκιτς όβερ 8,5 πόντοι. Αν κλείσει η Ισπανία την ρακέτα σε Τόμιτς- Ζόριτς- Μαρκότα μία λύση σε τέτοια ζώνη είναι μετά τον Μπογκντάνοβιτς ο Ούκιτς!


Πάμε και στον μεγάλο τελικό όπου μαζεύει δικαιολογημένα όλα τα φώτα πάνω του.


Η Γαλλία με σούπερ ανατροπή κέρδισε την Ισπανία και βρίσκεται για δεύτερο συνεχόμενο ευρωμπάσκετ σε τελικό. Πρόπερσι η πλήρης Ισπανία, στα γήπεδα της Λιθουανίας την κέρδισε εύκολα και φέτος η ευκαιρία μοιάζει μοναδική για τον Πάρκερ και την παρέα του για ένα χρυσό μετάλλιο που επιδιώκουν χρόνια άλλα …ελέω Ισπανίας δεν ερχόταν ποτέ. Μειονέκτημα η κούραση που υπάρχει από τον πρόωρο τελικό με την Ισπανία άλλα και πάλι υπήρχε το χθεσινό ρεπό που λογικά θα ηρέμησε τα πράγματα. Η Λιθουανία πάντως κερδίζοντας εύκολα την Κροατία έχει ξοδέψει λιγότερες δυνάμεις. Φοβάμαι μην έχουν μείνει οι γάλλοι στα πανηγύρια. Να μην πιστέψουν δηλαδή πως η νίκη επί της Ισπανίας ήταν και το σημαντικότερο όλων. Βέβαια είναι οι περισσότεροι εξ’ αυτών πολύ μεγάλοι παίκτες και έχουν την ωριμότητα πιστεύω να είναι σοβαροί και σήμερα που είναι ο πραγματικός τελικός.


Για τις δυνατότητες γενικά των γάλλων τα έχουμε πει πολλάκις. Το διαπιστώσατε και οι πιο δύσπιστοι στα ημιτελικά πιστεύω. Βαρόμετρο- ηγέτης ο Πάρκερ ο οποίος όμως θέλει διακαώς το χρυσό οπότε και σήμερα εγώ τον περιμένω εξαιρετικό. Αν δεν τραβήξει, την πατήσαμε…


Η Λιθουανία σοβαρεύτηκε από τον δεύτερο γύρο και μετά. Ομάδα πλήρης και φυσικά με πολύ ταλέντο σε όλες τις γραμμές. Υπεροπλία πάντα στα σέντερ (εκεί όπου πονά η Γαλλία) άλλα στα γκαρντ υστερεί καθώς ο Καλνιέτις δεν συγκρίνεται με τον Πάρκερ άλλα  ούτε καν με την αλλαγή του τον Ντε Κολό. Συνεπώς μοιρασμένα τα πράγματα πάνω- κάτω. Οι λιθουανοί είναι μία μπασκετική χώρα και ήθελαν ένα μεγάλο come back μετά από την αποτυχία του 2011 στην πατρίδα τους. Πιστεύω ακόμα και το αργυρό όμως πως τους κάνει. Βέβαια σε έναν τελικό δεν θα σκεφτείς ποτέ πως το αργυρό σου κάνει. Θέλεις το χρυσό. Η ουσία είναι πάντως πως η Γαλλία το θέλει παραπάνω για μένα.


Στοιχηματικά τώρα. Περιμένουμε κατάκτηση Γαλλίας οπότε βλέπω νίκη Γαλλίας στο 1,72, την βάζω στις προτάσεις άλλα εφ όσον με νίκη της πληρώνομαι το 5,50 που περιμένω δεν την ξαναπαίζω. Όσοι λοιπόν περιμένετε Γαλλία μακροχρόνιο μαζί με εμένα και σας καλύπτει το ποσό μην την ξαναπαίζεται. Όσοι δεν είχατε ακουμπήσει, βάζετε Γαλλία νίκη το βασικό μας μπετ.


Τον Πάρκερ τον εχουμε πληρωθεί ως πρώτο σκόρερ. Δεν χαλάει πιστεύω εκτός αν ο Μπογκντάνοβιτς βάλει 40 πόντους σήμερα!!! 


Συνεπώς στα ειδικά παικτών πάμε μαζεμένα και ο ΟΠΑΠ δεν έχει Πάρκερ σήμερα όπως είχε όλες τις προηγούμενες φορές. Συνεπώς πάμε λίγο με Μπατούμ +1,5 στο head to head με τον Κλέιζα. Αν υποθέσουμε πως περιορίζετε ο Πάρκερ, ο ζεστός Μπατούμ είναι μία λύση και χρωστά ένα καλό παιχνίδι απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Διαδικτυακά μόνο όβερ 10,5 πόντοι για Μπατούμ.


Στατιστικά Λιθουανία και Γαλλία βρέθηκαν αντιμέτωπες και στην β’ φάση των ομίλων. Εκεί η Λιθουανία κέρδισε πανεύκολα την Γαλλία με 76-62. Αυτό το στοιχείο με χαροποιεί ιδιαίτερα και δεν σας κρύβω πως αν είχε συμβεί το αντίθετο, δηλαδή νίκη Γαλλίας με περίπατο σήμερα θα κάλυπτα το μακροχρόνιο μου με ένα ποσό. Τώρα δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, έχω πίστη για την Γαλλία και το στατιστικό μομέντουμ ακόμα είναι μαζί μας.


Συνεπώς


ΒΑΣΙΚΟ ΜΠΕΤ


ΓΑΛΛΙΑ- ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ  1   ΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑ   1,72
(ΟΠΑΠ 1,67 ΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ)


ΔΥΑΔΑ


ΙΣΠΑΝΙΑ- ΚΡΟΑΤΙΑ   2  ΜΕ 9,5π. ΥΠΕΡ ΚΡΟΑΤΙΑΣ (8,5 ΟΠΑΠ)
ΓΑΛΛΙΑ- ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ   1  ΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ

***ΕΔΩ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΑΖΕΤΕ ADDITIONAL ΚΡΟΑΤΙΑΣ +13.5 ΜΕ 1,45 ΠΕΡΙΠΟΥ)


ΕΙΔΙΚΑ ΠΑΚΤΩΝ


HEAD TO HEAD ΟΠΑΠ


ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ- ΟΥΚΙΤΣ (+2,5) ---------  ΟΥΚΙΤΣ
ΜΠΑΤΟΥΜ (+1,5)- ΚΛΕΙΖΑ ----------  ΜΠΑΤΟΥΜ

ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΟΥΚΙΤΣ- ΚΡΟΑΤΙΑ   OVER  8,5 ΠΟΝΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου