Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Τελικός πρόκρισης στην πρεμιέρα!




Επιτέλους το Ευρωμπάσκετ ξεκινά! Σήμερα στις 15.30 έχουμε το πρώτο τζάμπολ με 4 παιχνίδια. Βέβαια τα «καλά» ματς είναι το βράδυ με τα αμφίρροπα Σερβία- Λιθουανία και Ιταλία- Ρωσία να κλέβουν την παράσταση. Στοιχηματικά όπως έχω πει σε αρκετές πρεμιέρες πάμε συντηρητικά. Καλό είναι να δούμε τις ομάδες και σε ένα επίσημο παιχνίδι γιατί μέχρι τώρα η εικόνα που είχαμε ήταν από τα φιλικά τους όπου ο κάθε προπονητής ορθά έκανε και τα «πειράματα» του.

Καθημερινά θα υπάρχει ένα άρθρο όπου θα λέμε δύο λόγια για κάθε παιχνίδι ενώ στο τέλος θα υπάρχουν και οι ανάλογες προτάσεις. Ραδιοφωνικά 4 με 5 κάθε μέρα θα λέμε τα πάντα που μας αφορούν ως παίκτες και φίλοι του αθλήματος.

Ξεκίνημα λοιπόν με το Γεωργία- Πολωνία. Ορθό φαβορί η Πολωνία άλλα δεν αξίζει η νίκη της καθώς η Γεωργία είναι επικίνδυνη και πονηρή ομάδα και ας λείπουν οι 2 ΝΒΑερς σταρς. Λογικά κερδίζει η Πολωνία άλλα δεν μπλέκουμε καλύτερα.

Το Ισραήλ αν είναι σοβαρό δεν θα έχει πρόβλημα με την Μ. Βρετανία. Μία Μ. Βρετανία που είναι σε διαδικασία ανανέωσης με νέο προπονητή και έναν Κλάρκ να ξεχωρίζει χωρίς να εντυπωσιάζει. Το Ισραήλ καταβαίνει με την καλύτερη δυνατή ομάδα και άπαντες δείχνουν να θέλουν μία καλή πορεία. Αιχμή του δόρατος ο Κάσπι άλλα και οι υπόλοιποι (ειδικά της Μακάμπι Τελ Αβίβ) είναι ποιοτικοί παίχτες. Προς Ισραήλ με -12,5.

Το παιχνίδι της Λετονίας με την Βοσνία πάει παντού και δεν ακουμπάμε.

Η Τουρκία φέτος στοχεύει ψηλά. Η Τουρκία γενικά δεν έχει στοιχηματική «μπέσα» παρόλο που την πιστεύω στα μακροχρόνια που έδωσα. Σαν ομάδα είναι υπερπλήρης. Προπονητής είναι η «αλεπού» Τάνιεβιτς που αν και μαυροβούνιος ξέρει τα «χούγια» των τούρκων σαν την παλάμη του. Με εμπνέει ο Τάνιεβιτς και μπορεί να βγάλει ομοψυχία και πάθος στους τούρκους. Η Φινλανδία φέτος είναι μία μετριότητα. Και κάτι σημαντικό. Απέναντι στους Ασίκ και Ερντέν ο Ντέτμαν απαντάει με τα γεροντοπαλίκαρα Μότολα (στα 37) και Νίκιλα (στα 35)… Πάμε με Τουρκία και -8,5.

Βέλγιο και Ουκρανία συνθέτουν έναν γρίφο!

Η Ισπανία αν θέλει «πατάει» την Κροατία άλλα συνήθως στην α’ φάση … δεν θέλει! Δεν ακουμπάω ή με το μαχαίρι στο λαιμό προς Κροατία με +12,5 διαδικτυακά.

ΠΓΔΜ και Μαυροβούνιο δίνουν πρόωρο τελικό 3ης θέσης και νίκη ΠΓΔΜ δεν παίζω ποτέ. Το αφήνουμε ήσυχο.

Η Ελλάς λογικά κερδίζει την Σουηδία άλλα γιατί να την διασύρει; Οι δυνάμεις είναι πολύτιμες και δεν πρέπει να ξοδεύονται άσκοπα σε εντυπωσιακούς διασυρθούς. Συν τοις άλλοις οι σουηδοί με Γερέμπκο και Τέϊλορ δεν είναι κακή ομάδα και αν είναι σε καλό «φεγγάριι» οι δύο σταρ το 20,5 δεν καλύπτεται. Συνεπώς πάμε με Σουηδία στο +20,5 και περιμένουμε.

Η Γαλλία επίσης λογικά κερδίζει την Γερμανία άλλα σε πρεμιέρα ο γάλλος είναι επιρρεπής στο θριλεράκι οπότε δεν ακουμπάμε το παιχνίδι γενικά. Ο σοβαρός γάλλος μπορεί και +15 σχετικά ξεκούραστα.

Οι οικοδεσπότες φιλοξενούν την Τσεχία και για το σύνολο του Μπουντίνσκυ τα έχουμε πει. Τα πιτσιρίκια μεγάλωσαν λίγο, ταλέντο υπάρχει και αν υποτιμηθεί η ομάδα θα κάνει ζημιές. Η Σλοβενία έχει την έδρα, ίσως τον ενθουσιασμό άλλα περισσότερο το άγχος της πρεμιέρας οπότε πάμε δειλά με το χάντικαπ των τσέχων . Δηλαδή Τσεχία με +13,5.

Ρωσία και Ιταλία δίνουν μάχη για την 3η θέση νωρίς – νωρίς δεδομένου πως Ελλάδα και Τουρκία είναι ανώτερες βάσει ρόστερ στον όμιλο. Περιμένω σφιχτό παιχνίδι σκοπιμότητας. Ίσως under 148.5 και Ιταλία με +4,5 η επιλογή μου. Βάζουμε λίγα στην παράταση παραδοσιακά (έχουμε πει σε κάθε αμφίρροπο παιχνίδι- ντέρμπι) και περιμένουμε και το live μπας και «τσιμπήσουμε» καμιά ευκαιρία. Βασικό μπετ Ιταλία +4,5.

Τέλος Σερβία και Λιθουανία λογικά σήμερα δίνουν μάχη πρωτιάς στον όμιλο. Ο Ίβκοβιτς ξεκινά μια νέα ομάδα φουλ από πιτσιρίκια. Του αρέσει όμως αυτό και ο «σοφός» εμπνέει σεβασμό και δίνει όραμα στους μελλοντικούς σταρς της Ευρώπης. Η Λιθουανία επίσης πολύ ταλαχτούχα ομάδα και σε μία διαρκείς φάση ανανέωσης από δω και πέρα. Βαλανσιούνας- Κλέιζα άλλα και μία φροντλάϊν εξαιρετική γενικά είναι ικανή για σπουδαία πράγματα αρκεί να μην αποδειχθεί λίγος ο Καζλάουσκας. Προπονητικά σήμερα τον νικητή τον ξέρουμε! Στο παρκέ θα πάμε με το +5,5 της Σερβίας και θα περιμένουμε. Συνεπώς Σερβία +5,5.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


707. (+20,5) ΣΟΥΗΔΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ    1

709. ΡΩΣΙΑ- ΙΤΑΛΙΑ (+4,5)   2

710. (+5,5) ΣΕΡΒΙΑ- ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ   


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΡΩΣΙΑ- ΙΤΑΛΙΑ  2  ΜΕ 4,5π. ΥΠΕΡ ΙΤΑΛΙΑΣ

ΣΕΡΒΙΑ- ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ   1  ΜΕ 5,5π. ΥΠΕΡ ΣΕΡΒΙΑΣ


ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

ΡΩΣΙΑ- ΙΤΑΛΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ    17,00

ΣΕΡΒΙΑ- ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ  ΠΑΡΑΤΑΣΗ   18,00

ΙΣΠΑΝΙΑ- ΚΡΟΑΤΙΑ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ  ΜΠΟΓΚΝΤΑΝΟΒΙΤΣ   4,50   7,5/10


ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΝΤΩΝ (ΟΠΑΠ)


ΙΣΡΑΗΛ- Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ   6,50

ΤΟΥΡΚΙΑ- ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ   14,00


***ΙΣΟΠΟΣΑ ΚΑΙ ΛΙΓΑ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου