Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε...


Η χθεσινή μέρα δεν ήταν καλή. Ίσως να ήταν και η χειρότερη μας στοιχηματικά. Βέβαια σας είπα τόσο ραδιοφωνικά, όσο και γραπτά πως πάμε μαζεμένα έτσι κι αλλιώς άλλα το 0 στα 2 στα σημεία με χάντικαπ και το 1 στα 3 στα ειδικά παικτών είναι γεγονός. Μόνη εξαίρεση ο Καλνιέτις στο όβερ του που πέρασε εύκολα. Σήμερα πάντως έχουμε πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα καθώς μπροστά μας βρίσκονται τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Φυσικά τα φώτα κλέβει η τιτανομαχία ανάμεσα σε Ισπανία και Γαλλία.


Ξεκίνημα από νωρίς όμως όπου Ιταλία και Ουκρανία αναμετρώνται για τις θέσεις 5-8. Ο νικητής παίζει με την Σλοβενία για τις θέσεις 5-6 άλλα έχει εξασφαλίσει ταυτόχρονα και την παρουσία του στο ερχόμενο Μουντομπάσκετ. Ο ηττημένος παίζει με την Σερβία για τις θέσεις 7-8 και εκεί θα έχει μία τελευταία ευκαιρία για να είναι επίσης στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας το 2014.


Η Ιταλία χθες το πάλεψε με την Λιθουανία 30 λεπτά. Μετά οι λιθουανοί έδειξαν πως έχουν περισσότερες λύσεις στο παιχνίδι τους και κέρδισαν δίκαια. Για την Ιταλία άλλωστε που παίζει χωρίς καλό ψηλό και εδώ που έφτασε είναι επιτυχία αν το καλοσκεφτεί. Η Ουκρανία από νωρίς έδειξε πως θα χάσει με την Κροατία. Δεν μπόρεσε να απειλήσει ή να κάνει κάποιο come back. Με πρόκριση στο Μουντομπάσκετ πάντως η χρονιά κρίνεται άκρως επιτυχημένη και ο Φρατέλο πρώτος «μάγκας».


Στοιχηματικά με +6,5 για Ουκρανία είμαι προς το διπλό. Δηλαδή Ουκρανία. Πάντως δεν πάω φανατικά γιατί και η Ιταλία θέλει να ξεμπερδεύει με την πρόκριση στο Μουντομπάσκετ λογικά και δύσκολά θα χάσει, ειδικά αν σήμερα πλην το Μπελινέλι βοηθήσουν περισσότερο και οι Ντάτομε- Αραντόρι. Δοσμένο ορθά το χάντικαπ. Νίκη Ιταλίας δεν αξίζει στο 1,35 και ας βγει περίπατο. Όπως προείπα βάζουμε λίγα στο +6,5 της Ουκρανίας και τέλος.


Το απόγευμα έχουμε τον πρώτο ημιτελικό. Ο νικητής στο Λιθουανία- Κροατία εξασφαλίζει μετάλλιο και ειδικά οι κροάτες το θέλουν πολύ. Η Λιθουανία χθες έκανε ακομα ένα καλό παιχνίδι με την Ιταλία αυτή την φορά. Η Κροατία συνέχισε το σερί νικών. Υπόταξε σχετικά εύκολα την Ουκρανία. Υπέρμετρο πάθος και λαχτάρα πλέον για τους κροάτες που ζουν μεγάλες στιγμές έπειτα από πολλά χρόνια. Λογικά και σήμερα τα δίνουν όλα καθώς το κίνητρο της παρουσίας στον τελικό είναι τεράστιο. Φυσικά τα δίνει όλα και η Λιθουανία άλλα κακά τα ψέματα η Κροατία «διψάει» περισσότερο.


Οριακό παιχνίδι και μάλλον για γερά νεύρα. Δεν αποκλείω παράταση και δεν παίζω νίκη Λιθουανίας στο 1,60. Δεν είναι χαμηλή, είναι κανονική άλλα δεν την πιστεύω τόσο, όσο να την αγοράσω. Στην μάχη των πάγκων πιστεύω καλύτερος είναι ο Ρέπεσα του Καζλάουσκας οπότε δεδομένου του κινήτρου και της ατμόσφαιρας που επικρατεί στους κροάτες είμαι με το +3,5 που έχουν υπέρ τους χάντικαπ.


Επειδή περιμένω νευρικό παιχνίδι σκοπιμότητας κρατάω και το under 145,5. Είναι από τις ελάχιστες φορές που σε αυτό το ευρωμπάσκετ μου άρεσε κάτι σε σύνολο πόντων. Από ειδικά παιχτών, μας πλήρωσε χθες ο Καλνιέτις άλλα σήμερα είναι διαφορετικά τα πράγματα και το στυλ παιχνιδιού της Κροατίας. Πιστεύω δεύτερο σερί τόσο παραγωγικό παιχνίδι δεν κάνει  ο Μάντας οπότε κρατάω under 10,5 πόντους. Άλλωστε είναι και πονηρά δοσμένο το line για over.


Στα head to head στον ΟΠΑΠ βάζω λίγα στο +2,5 του Ούκιτς με τον Καλνιέτις.


Πάμε και στο βραδινό πολύ μεγάλο παιχνίδι που κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν και ο τελικός όπως ήταν και πριν δύο χρόνια άλλωστε. Η Ισπανία υπερασπίζετε τον τίτλο της και η Γαλλία βλέπει φέτος την «χρυσή» ευκαιρία να πάρει αυτή τα σκήπτρα της κορυφής.


Η Ισπανία όντας σοβαρή στα προημιτελικά διέσυρε την Σερβία, έκανε συντήρηση των σταρ ο Ορένγκα και πειραματίστηκε για τελευταία φορά με τις εφεδρείες του πίσω από τον Γκασόλ οι οποίες πάντως δεν έπεισαν για ακόμα μία φορά. Ο Ρούντι είναι σε εξαιρετική κατάσταση άλλα και όλοι οι ΝΒΑερς δεν πάνε πίσω. Ο Γκασόλ οδοστρωτήρας ως συνήθως.


Η Γαλλία κέρδισε την Σλοβενία με εκπληκτικό και ουσιώδες δεύτερο ημίχρονο και με λίγο κόντρα διαιτησία δείχνοντας για ακόμα μια φορά πως ήρθε φέτος για την κορυφή και μόνο. Ο Πάρκερ γνήσιος ηγέτης, λογικά και σήμερα θα τα δώσει όλα με κάθε τρόπο. Σας έλεγα ραδιοφωνικά ότι το παιχνίδι με την Σλοβενία ήταν για μένα (που έχω παίξει κατάκτηση Γαλλία) πιο κομβικό από το σημερινό με την Ισπανία. Εξακολουθώ να το πιστεύω ακόμα και τώρα που οι εταιρίες δίνουν ξεκάθαρο φαβορί την Ισπανία.


Για τους Γάλλους μία νίκη σήμερα σημαίνει πολλά. Σημαίνει μία εκδίκηση για τις «σφαλιάρες» σε νοκ άουτ κρίσιμα παιχνίδια προηγούμενων χρόνων, σημαίνει πως οι κόποι και η επιμονή του Πάρκερ και του Ντιάο με το εθνόσημο επιτέλους επιβραβεύονται. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως από όλα τα μεγάλα ονόματα του φετινού ευρωμπάσκετ ο Πάρκερ είναι το μεγαλύτερο και αν δεν πάρει ούτε φέτος το χρυσό λογικά θα μείνει ως απωθημένο στην πλούσια κατά τα άλλα καριέρα του.


Για τα ρόστερ δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Ξεχειλίζουν από ΝΒΑ και ταλέντο. Στα σέντερ λογικά ο Γκασόλ υπερέχει του Αζινκά άλλα οι αλλαγές τους είναι αμφότερες μέτριες. Στα γκαρντ Πάρκερ- Ντε Κολό απέναντι σε Ρούμπιο- Καλντερόν και οι αλλαγές αυτών επίσης ποιοτικές. Στα φόργουορντ δεσπόζει ο Ντιαό με τον Μπατούμ άλλα ισορροπεί η κατάσταση με τον ιπτάμενο Ρούντι και τον Κλαβέρ. Συνεπώς μιλάμε για πανδαισία. 


Στοιχηματικά τώρα πάμε να δούμε τι έχουμε.


Βασικό μπετ το +5,5 της Γαλλίας. Για όλα τα παραπάνω και για αυτά που λέω από την αρχή του τουρνουά. Σήμερα κρίνονται πολλά για την τσέπη μας καθώς έχουμε και μακροχρόνιο Γαλλία για κατάκτηση. Όποιος θέλει να πάει συντηρητικά κάνει κάλυψη το μακροχρόνιο του με νίκη Ισπανίας στο live αν του δοθεί σε μία απόδοση που να αξίζει. Εγώ θα ρισκάρω και δεν καλύπτω με Ισπανία και ότι είναι να γίνει ας γίνει.


Στον ΟΠΑΠ δεν με ελκύει κάτι σε ειδικά. Φυσικά σε μία τέτοια μάχη η παράταση πάντα έχει τύχη. Διαδικτυακά ίσως Γκασόλ over 14,5 πόντους και Πάρκερ under 19,5 μιας και όλη η άμυνα της Ισπανίας θα είναι προσαρμοσμένη πάνω του.



Συνεπώς


ΒΑΣΙΚΟ ΜΠΕΤ

ΙΣΠΑΝΙΑ- ΓΑΛΛΙΑ  2    ΜΕ  5,5π. ΥΠΕΡ ΓΑΛΛΙΑΣ   (702-2 ΟΠΑΠ)



ΔΥΑΔΑ ΟΠΑΠ/ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΟΙΝΗ


ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ- ΚΡΟΑΤΙΑ  2  ΜΕ 3,5π. ΥΠΕΡ ΚΡΟΑΤΙΑΣ
ΙΣΠΑΝΙΑ- ΓΑΛΛΙΑ  2  ΜΕ 5,5π. ΥΠΕΡ ΓΑΛΛΙΑΣ


ΔΥΑΔΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕ ADDIOTIONAL SPREADS ( ΚΑΛΗ )


ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ- ΚΡΟΑΤΙΑ  2   ΜΕ 7,5π. ΥΠΕΡ ΚΡΟΑΤΙΑΣ 1,43
ΙΣΠΑΝΙΑ- ΓΑΛΛΙΑ   2   ΜΕ 10,5π. ΥΠΕΡ ΓΑΛΛΙΑΣ  1,45


ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑΣ

ΙΤΑΛΙΑ- ΟΥΚΡΑΝΙΑ   2  ΜΕ  6,5π. ΥΠΕΡ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ


ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΟΝΤΩΝ

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ- ΚΡΟΑΤΙΑ   UNDER   145,5π. ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ


ΕΙΔΙΚΑ ΟΠΑΠ   HEAD TO HEAD

ΚΑΛΝΙΕΤΙΣ- ΟΥΚΙΤΣ (+2,5)-----   ΟΥΚΙΤΣ   (ΜΑΖΕΜΕΝΑ)


ΕΙΔΙΚΑ ΠΑΙΚΤΩΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΚΑΛΝΙΕΤΙΣ – ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ     UNDER   10,5 ΠΟΝΤΟΙ  ΒΑΣΙΚΟ
ΓΚΑΣΟΛ – ΙΣΠΑΝΙΑ     OVER  14,5   ΠΟΝΤΟΙ   ΜΑΖΕΜΕΝΑ
ΠΑΡΚΕΡ – ΓΑΛΛΙΑ   UNDER  19,5 ΠΟΝΤΟΙ  ΜΑΖΕΜΕΝΑ


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου