Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ανάλυση Γ και Δ ομίλου ευρωλίγκας

Είδαμε χθες τον πρώτο και δεύτερο όμιλο. Πάμε να δούμε σήμερα τον τρίτο και τον τέταρτο…

Στον τρίτο όμιλο έχουμε ίσως τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό. Αν μπορούσαν οι 6 αυτές ομάδες να μοιραστούν σε άλλους ομίλους σίγουρα θα είχαμε και περισσότερο ενδιαφέρον ειδικά στον δεύτερο και στον τέταρτο. Η Τσεντεβίτα είναι η ανερχόμενη δύναμη της Κροατίας και η μοναδική ομάδα της χώρας που έχει χρήμα να ρίξει αν χρειαστεί περαιτέρω ενίσχυση, Προπονητής ο πασίγνωστος «Μπόζα», με έμφαση στην άμυνα και πολλά «καντάρια» εμπειρίας στα παρκέ. Η Τσεντεβίτα έκανε καλές κινήσεις ( Τόμας, Άντριτς, Γκριν, Ράϊτ) που θα δώσουν πολλές λύσεις και η ομάδα θα κάνει ζημιές αν υποτιμηθεί. Η Ζαλγκίρις είναι η παραδοσιακή δύναμη της Λιθουανίας και μόνιμος «θαμώνας» της διοργάνωσης. Πανίσχυρη έδρα, φέτος επενδύει σε δικά της παιδιά (Καουκένας, αδέρφια Λαβρίνοβιτς, Γιαφτόκας) όλοι έμπειροι πλέον και ικανοί να ηγηθούν. Στα θετικά ο προπονητής Πλάθα που θα παίζει και λίγο άμυνα. Στα αρνητικά ο εκκεντρικός πρόεδρος της ομάδας που προκαλεί αναστάτωση από το πουθενά. Σε οποιοδήποτε άλλο όμιλο αν ήταν οι δύο αυτές ομάδες θα είχαν σοβαρές ελπίδες πρόκρισης στο Τοπ 16. Στον όμιλο «φωτιά» πρέπει να μοχθήσουν πολύ.

Η Κάχα έχασε τον Τελέτοβιτς. Και όλοι ξέρουμε τι εστί Τελέτοβιτς για την Κάχα. Βέβαια πήρε καλούς παίχτες και συνεχίζει και ο αργεντινός Νοτσιόνι άλλα η ομάδα θέλει σίγουρα χρόνο για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Πανίσχυρη έδρα, παραδοσιακή δύναμη οι βάσκοι, βέβαια τα δύο τελευταία χρόνια δεν πατάνε καλά και θέλουν προσοχή. Σαν ομάδα είναι ικανή για το καλύτερο άλλα και το χειρότερο. Ο Ολυμπιακός κράτησε την περσινή ομάδα και μάλιστα ενισχύθηκε με Περπέρογλου και Μαυροειδή. Ξεκινά ως πρωταθλητής άλλα η απώλεια του Ίβκοβιτς δεν ξέρω κατά πόσο θα αναπληρωθεί από το ικανό άλλα μη δοκιμασμένο σε τέτοιο υψηλό επίπεδο Μπαρτζώκα. Το 2,10 που δίνει ο ΟΠΑΠ στον Ολυμπιακό για πρωτιά στον όμιλο είναι λάθος καθώς ο όμιλος έχει σπουδαίες ομάδες με αποτέλεσμα ακόμα και η Τσεντεβίτα στο Ζάγκρεμπ να μπορεί να τον κερδίσει βάσιμα. Στα αρνητικά η απραξία και η έλλειψη ανταγωνισμού που προσφέρει το ελληνικό πρωτάθλημα.

Η Μιλάνο παίζει τα «ρέστα» της και φέτος. Είχε πολύ καλό ρόστερ πέρσι. Ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο φέτος (ειδικά με Χέντριξ- Λανγκφορντ από Μακάμπι) και θέλει εκτός από το πρωτάθλημα Ιταλίας, σίγουρα και μία πολύ καλή πορεία στην ευρωλίγκα. Θεωρητικά μπορεί μέχρι final 4 αν ο Σκαριόλο δέσει σωστά την ομάδα καθώς μιλάμε για υπερπλήρης ρόστερ σε όλες της θέσεις. Απλά δεν πείθει ο Σκαριόλο. Αν π.χ. είχε ο Ομπράντοβιτς αυτό το υλικό θα μιλούσαμε σε άλλη βάση. Αξία το 5,50 για πρωτιά (6,50 διαδικτυακά) και ας φαντάζει υπερβολική σαν σκέψη. Η απόδοση είναι τεράστια για μία ομάδα με χρήμα που είναι πεινασμένη για διακρίσεις.

Η Εφές τέλος είναι για μένα το φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο και μάλιστα την καλοπληρώνουν προκλητικά (4,80 ΟΠΑΠ). Προπονητής ο περσινός της Γαλατασαράϊ ο τούρκος Μαχμούντι. Σοβαρός, πέρσι με την Γαλατά στην ευρωλίγκα το πάλεψε στα «σκυλί».Γενικά πείθει, ίσως είναι και ο μόνος που επειδή γνωρίζει τι εστί Εφές (ως τούρκος) μπορεί να κάνει και σωστή διαχείριση του πλούσιου οπλοστασίου που διαθέτει. Ο Φάρμαρ, ο Βούγιασιτς, ο Ερντέν, ο Σαβάνοβιτς είναι καλαθομηχανές (οι τρεις με θητεία στο ΝΒΑ). Αν δεν έχουμε τις περσινές «χαζομάρες» που χαρακτήριζαν το παιχνίδι της Εφές (όχι ομαδικό παιχνίδι- ο καθένας μια μπάλα μόνος του) τότε η Εφές φέτος είναι για πολλά καλά πράγματα. Αξίζει πάντως η απόδοση στο 4,80 όπως και να ‘χει.

Στον τέταρτο όμιλο τα πράγματα είναι λίγο- πολύ ξεκάθαρα. Λιέτουβος, Μπάμπεργκ, Μπεσίκτας και Παρτίζαν θα αγωνιστούν για 2 εισιτήρια. Τα άλλα δύο είναι καπαρωμενά. Η Παρτίζαν με την ισχυρότερη έδρα της Ευρώπης και την πιτσιρικαρία θα πάει για ακόμα μία χρονιά για ότι καλύτερο. Ειδικά εντός με τον κόσμο και τον Βουγιόσεβιτς στον πάγκο θέλει πολύ προσοχή. Η Μπεσίκτας παρόλο που πήρε το πρωτάθλημα στην Τουρκία αποδυναμώθηκε αισθητά και δεν ξέρω τι δυνατότητες έχει ρεαλιστικά. Μπορεί να αποδειχθεί και μεγάλο «φιάσκο» φέτος. Η Μπάμπεργκ και αυτή με την έδρα της θα προσπαθήσει για την πρόκριση άλλα δεν ενισχύθηκε όσο έπρεπε και αυτό θα το πληρώσει. Η Λιέτουβος έχει έδρα άλλα δεν έχει Βαλανσιούνας φέτος (το μεγαλύτερο ταλέντο στην Ευρώπη στην ηλικία του) και εν ολίγοις οι 4 αυτές ομάδες σε ένα «καζάνι» βράζουν και ότι βγει.

Η Μπαρτσελόνα αποψίλωσε την γραμμή των ψηλών της και παρακαλά να μην τραυματιστεί ο Τόμιτς ενώ λογικά η ΤΣΣΚΑ δεν χάνει την πρωτιά στον όμιλο εκτός αν … αυτοκτονήσει ή γίνει ξαφνικά η Μπαρτσελόνα η ομάδα που όλοι αγαπήσαμε! Ο Μεσίνα πάντως είναι εγγύηση και η «αρκούδα» όσο περνά ο καιρός θα στρώνει. Στα θετικά ότι υπάρχει μπόλικο χρήμα για άμεση ενίσχυση οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί. Στο 1,80-1,85 διαδικτυακά η ΤΣΣΚΑ το προτιμούμε από την χαμηλή απόδοση του ΟΠΑΠ.

ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΝΙΚΗΤΗΣ ΟΜΙΛΩΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

Γ ΟΜΙΛΟΣ: ΕΦΕΣ     ( και ΜΙΛΑΝΟ ως έξτρα )
Δ ΟΜΙΛΟΣ: TΣΣΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου