Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ευρωλίγκα. Τέταρτη ημέρα!


Η τέταρτη αγωνιστική της ευρωλίγκα είναι γεγονός και εμείς θα προσπαθήσουμε και αυτή την φόρα να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Σαν αγωνιστική πάντως δεν χαρακτηρίζεται από τα σημεία- ευκαιρίες σε υψηλές αποδόσεις (όπως η προηγούμενη) ενώ βλέπουμε αρκετό ξεκάθαρο φαβοριτισμό σε γηπεδούχους που έχουν όμως πονηρά ή μεγάλα χάντικαπ να καλύψουν. Πάμε να πούμε δύο λόγια σήμερα για όλη την αγωνιστική.

Στον πρώτο όμιλο η Ουλκέρ δύσκολα θα χάσει δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι και ας είναι «ανεβασμένος» ο Παναθηναϊκός. Αμφότερες διέσυραν Μερσίν και Ρέθυμνο σε παιχνίδια προπόνησης στις εγχώριες λίγκες. Το χάντικαπ πάντως του Παναθηναϊκού (+6,5) δεν είναι αμελητέο, τουναντίον πολύ οριακό. Το under 154,5 έχει καλή τύχη. Η Ουλκέρ έχει 2 σερί εκτός μετά και ο Παναθηναϊκός 2 σερί εντός, ακόμα μία λεπτομέρεια που ενισχύει ελαφρώς την νίκη των τούρκων.

Η Ρεάλ είναι ανώτερη της Καντού άλλα οι ιταλοί με την ήττα και από την Βαρέζε έδειξαν πως το μυαλό είναι καθαρά στην ευρωλίγκα και παίζουν άμυνα πλέον. Η Ρεάλ ίδρωσε με την Κάχα (κέρδισε στην παράταση) και στα τελευταία παιχνίδια δείχνει να μην ανοίγει διαφορές όπως στο ξεκίνημα. Με την άμυνα η Καντού θεωρώ πως μπορεί να κρατήσει την διαφορά κάτω από τους 10π.

Η Κίμκι λογικά κερδίζει την Ολίμπια άλλα και εδώ έχουμε πονηρό χάντικαπ για τους σλοβένους που πάντως αν τους παίξει καλή άμυνα ο Κουρτινάϊτις (όπως έκανε ο Πεδουλάκης) και τους κόψει από νωρίς το τρίποντο ίσως πάμε πάλι πολλά με λίγα. Καλό είναι να μην μπλέξουμε με το χάντικαπ εν τέλει άλλα μόνο με το under 155,5. Για τους «τοκογλύφους» η μικρή νίκη της Κίμκι ενισχύεται από το γεγονός ότι το επόμενο της παιχνίδι είναι στο ΟΑΚΑ όπου δύσκολα θα ηττηθεί εκεί ο Παναθηναϊκός οπότε τρεις σερί ήττες για αυτή την Κίμκι είναι too much!

------------------------------------------------------>>>>

Στον δεύτερο όμιλο η Μακάμπι κάνει ότι θέλει με την Πρόκομ και εμείς απέχουμε.

Η Άλμπα δείχνει ντεφορμέ, μετά και από την ήττα με την Λούντβι, άλλα είναι δεμένη ομάδα με στόχο το Τοπ 16 και μπορεί να παλέψει μέχρι τέλους το παιχνίδι στην Μάλαγα, όπως έκανε και στην πρεμιέρα μέσα στην Σιένα. Η Ουνικάχα εντός πάντα είναι το φαβορί άλλα ίδρωσε με την Σιένα και η ουραγός Μανρέσα στο 35’ την είχε φτάσει στο -6 (άσχετα που μετά κατέρρευσε). Θέλει προσοχή το χάντικαπ της Άλμπα εν ολίγοις και για την περιέργεια μου εγώ θα προτιμούσα το +8,5 των γερμανών.

Η Σιένα στρώνει (διέσυρε και την Μπιέλα) και μάλλον κάνει σεφτέ με την Σαλόν. Οι γάλλοι διέσυραν την Ντιζόν για το σαμπιονά άλλα πετυχαίνουν μία Σιένα που «διψά» για νίκη. Τοκογλυφικά ίσως είναι ο καλύτερος μικρός άσσος για την ευρωλίγκα. Στα χάντικαπ αν υποθέσουμε πως η Σιένα το καθαρίζει από νωρίς για να μην αγχώνεται πάμε με το -9,5 άλλα όχι φανατικά.

-------------------------------------------------------------->>>>>>

Στον τρίτο όμιλο η Ζαλγκίρις μοιάζει με τρένο και εγώ αυτά τα τρένα τα φοβάμαι όταν παίζουν με προβληματικές ομάδες. Η Μιλάνο είναι προβληματική και μάλλον πρέπει να φύγει ο Σκαριόλο για να στρώσει. Βέβαια ο Σέρτζιο παίρνει ένα τσουβάλι λεφτά και δύσκολα θα παραιτηθεί. Η ήττα από την Ρέτζιο για το πρωτάθλημα δεν κοστίζει γιατί υπάρχει πάρα πολύς δρόμος για ανάκαμψη εκεί. Στην ευρωλίγκα όμως αν χάσει με κάτω τα χέρια από την Ζαλγκίρις τώρα και μετά από τον Ολυμπιακό εντός και Εφές εκτός μάλλον μένει και εκτός Τοπ 16. Οι πρωτοκλασάτοι παίκτες που διαθέτει θέλουν την διάκριση στην ευρωλίγκα και εκτιμώ πως θα προσπαθήσουν να διώξουν τον Σκαριόλο μέσω του… πρωταθλήματος. Εν ολίγοις. Η χαμηλή νίκη της Ζαλγκίρις (που κέρδισε και την ΤΣΣΚΑ για την vtb) μοιάζει λουκούμι για τους πακετάδες. Εγώ πάντως θα την αποφύγω σίγουρα και θα κρατήσω το +7,5 των ιταλών. Καλό και το λαϊβ εδώ.

Ο Ολυμπιακός κερδίζει την Τσεντεβίτα άλλα το χάντικαπ είναι γρίφος μιας και ξέσπασε στον Ίκαρο. Ο Μάλκοβιτς δεν πείθει για τους κροάτες άλλα αμφότεροι με τον Μπαρτζώκα θα ρίξουν βάρος στην άμυνα πιθανότατα οπότε το under 154,5 έχει λογική.

Στην Βιτόρια η Κάχα θέλει νίκη όπως και η Εφές. Οι βάσκοι το πάλεψαν με την Ρεάλ ως το τέλος ενώ ο αμφίβολος Νοτσιόνι είναι θέμα. Η Εφές έχασε εντός από την Γαλατασαράϊ άλλα δεν σημαίνει κάτι αυτό για την φόρμα της. Η Γαλατάσαράϊ σε αυτό το παιχνίδι τελειώσε με ποσοστό στα τρίποντα 63.10% (!!!) και 12 στα 19! Αν βάλει τόσο και η Κάχα κερδίζει εύκολα! Γενικά το παιχνίδι είναι προς αποφυγή απλά για την περιέργεια και μόνο το +4,5 της Εφές είναι ελαφρώς προκλητικό.

-------------------------------------------------->>>>>>>

Στον τέταρτο όμιλο άβυσσος η διάθεση της Μπαρτσελόνα.

Η Μπεσίκτας λογικά θα το χτυπήσει στα ίσια το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ. Μία Μπεσίκτας που διέλυσε και την Τόφας για τα εγχώρια ενώ η ΤΣΣΚΑ ηττήθηκε από την Ζαλγκίρις (vtb) και δείχνει πως δεν έχει δέσει ακόμα παίζοντας μονοδιάστατα και όχι όπως θα έπρεπε. Το +4,5 των τούρκων έχει καλή τύχη ενώ αποφεύγουμε την νίκη της ΤΣΣΚΑ που ήδη δύο φορές ως τώρα στην ευρωλίγκα γλίτωσε το έμφραγμα από τύχη!

Τέλος για μένα από τα καλύτερα σημεία της αγωνιστικής είναι η νίκη της Μπάμπεργκ που αν χάσει και από την Λιέτουβος εντός πιθανότατα αποχαιρετά πολύ πρόωρα κάθε όνειρο για την 4η προνομιούχο θέση καθώς έπεται εκτός έδρας παιχνίδι στο Βελιγράδι εκεί όπου και οι σέρβοι περιμένουν την σειρά τους για να κάνουν σεφτέ!

** Προσέχουμε!!! Επτά νίκες που μοιάζουν ελκυστικές. Ζαλγκίρις, Ουλκέρ, Κάχα, Μάλαγα, ΤΣΣΚΑ, Μπάμπεργκ και Σιένα. Δεν θα περάσουν όλες. Πιστεύω πως είναι καλές νίκες αυτές για Σιένα, Μπάμπεργκ και Ουλκέρ (με σειρά προτίμησης). Τις άλλες δεν θα τις παίξω. Η Μάλαγα είναι η λιγότερο επίφοβη. Ζαλγκίρις, Κάχα και ΤΣΣΚΑ θέλουν προσοχή πολύ για μένα.

Συνοψίζω

ΜΙΛΑΝΟ +7,5       8/10

ΟΥΛΚΕΡ    ΝΙΚΗ     1,45       8,5/10       και     UNDER      154,5

ΕΦΕΣ +4,5     (χωρίς βαθμολογία )      ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ

ΑΛΜΠΑ +8,5       8/10

ΚΑΝΤΟΥ +12,5       8,5/10

ΚΙΜΚΙ     UNDER     155,5

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ   +4,5       8/10

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ     ΝΙΚΗ    1,50     9/10

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ      UNDER      154,5

ΣΙΕΝΑ     ΝΙΚΗ     και      -9,5    για την ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ

*** Τα όρια και τα χάντικαπ μπορεί να αλλάξουν γιατί είναι ακόμα Τετάρτη. Για οτιδήποτε προκύψει είμαστε σε επικοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου