Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Πρεμιέρα στην Ευρωλίγκα

Είναι άδικο σε ένα αλλοπρόσαλλο πρωτάθλημα όπως η Γερμανία και επιβεβαιώνεσαι πανηγυρικά για την Άρτλαντ και την Μίτελντόϊτσερ και να μην πληρώνεσαι για ένα καλάθι της Μπρεμερχάβεν. Και είναι άδικο γιατί η Μπρεμερχάβεν με την Ουλμ πήγαιναν πόντο- πόντο σχεδόν για 30’ και μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ουλμ έκανε ένα επιμέρους 21-29 και εν τέλει κέρδισε. Είπα να μην πληρώνεσαι; Λάθος μου. Ο ΟΠΑΠ νωρίς το απόγευμα άλλαξε το χάντικαπ της Μπρεμερχάβεν και το πήγε στο +6,5. Συνεπώς όσοι παίξατε την πρόταση ΟΠΑΠ σχετικά αργά, έχετε πληρωθεί. Εγώ πηγαίνω πάντως με το αρχικό +4,5 οπότε για την στήλη μετρά «κουβάς»!

Σήμερα έχουμε πρεμιέρα στην Ευρωλίγκα. Αρχίζει το υπερθέαμα…

706. ΤΣΣΚΑ Μ.- ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ (+15,5)     1   8/10     UNDER 148,5

Η ΤΣΣΚΑ ξεκινά ακόμα μία χρονιά ως ένα από τα φαβορί για τον τίτλο. Ισχυρή ομάδα με πολύ χρήμα και εγγύηση τον Μεσίνα στον πάγκο. Μπορεί να έφυγαν Κιριλένκο- Σβεντ άλλα η «αρκούδα» έχει πλήρης ρόστερ και θα ενισχυθεί αν χρειαστεί οποιαδήποτε στιγμή. Η Λιέτουβος έχασε τον Βαλανσιούνας, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο φέτος και αξίζει περισσότερο να ασχολούμαστε μαζί της στα εντός έδρας της παιχνίδια. Είναι το εναρκτήριο παιχνίδι της σεζόν. Η ΤΣΣΚΑ εκτιμώ πως μπροστά στο κοινό της θα θελήσει μία πειστική εμφάνιση- μήνυμα με το καλημέρα. Πάμε με τον άσσο. Σε σύνολο πόντων προτιμούμε το under.

707. ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ- ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ (+7,5)   2   8/10     UNDER   154,5

Στο διαδίκτυο «φορτώνεται» η χαμηλή νίκη της Ζαλγκίρις με συνέπεια να ανεβαίνει το χάντικαπ της Τσεντεβίτα που το βρίσκουμε μέχρι και +9,5. Δεν συμφωνώ. Δέχομαι ότι η Ζαλγκίρις έχει δυνατή έδρα και ότι έχει ενισχυθεί σημαντικά με «δικά» της παιδιά. Το χάντικαπ πάντως της Τσεντεβίτα δεν είναι μικρό καθώς μιλάμε για την νέα δύναμη της Κροατίας με πολύ καλό υλικό και με πολλές φιλοδοξίες. Σε σύνολο πόντων πάμε με το under κυρίως λόγω φιλοσοφίας των δύο προπονητών (Πλάθα- Μάλκοβιτς).

708. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ (+8,5)   2     OVER 157,5

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός κράτησε σχεδόν όλη την περσινή ομάδα και μάλιστα ενισχύθηκε με Περπέρογλου και Μαυροειδή. Θεωρητικά τον περιμένουμε ακόμα καλύτερο. Ουσιαστικά πιστεύω πως θα του στοιχίσει η φυγή του Ίβκοβιτς που κακά τα ψέματα είναι από τους κορυφαίους κόουτς στην Ευρώπη. Δυνατή έδρα, στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός συνήθως «πιάνει» καλό ρυθμό και ανοίγει διαφορές. Η Κάχα ζει την μετά Τελέτοβιτς εποχή. Έχει καλό ρόστερ όπως πάντα και φυσικά ξεχωρίζει ο «Τσαπού» Αντρές Νοτσιόνι. Γενικά τα μεταξύ τους παιχνίδια είναι μεγάλα «ντέρμπυ» οπότε το χάντικαπ της Κάχα μοιάζει ελκυστικό. Σε σύνολο πόντων πάμε με το over, κυρίως λόγω Κάχα, άλλα καλύτερο όλων το live καθώς πολλά θα εξαρτηθούν από τον ρυθμό που θα δώσει ο Ολυμπιακός.

709. ΣΑΛΟΝ ΣΑΟΝΕ- ΑΣΕΚΟ ΠΡΟΚΟΜ (+6,5)   1   8/10

Σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες καθώς ο νικητής θα μπει με το δεξί και θα ελπίζει μελλοντικά σε πιθανή πρόκριση. Η πρωτάρα Σαλόν δεν ξεκίνησε καλά την σεζόν άλλα έχει έδρα και αν ένα παιχνίδι έχει στο πρόγραμμα οπωσδήποτε να κερδίσει στην ευρωλίγκα, αυτό είναι το σημερινό εντός με την Πρόκομ. Οι πολωνοί είναι αποδυναμωμένοι σε σχέση με παλαιότερες χρονιές ενώ ο πρώην ομοσπονδιακός της Λιθουανίας, ο Κεζμούρα στον πάγκο εμένα δεν με πείθει. Η Πρόκομ ίσως αποδειχτεί και η χειρότερη ομάδα όλων καθώς φέτος στηρίζεται σε πολλούς ντόπιους παίχτες και έχει ελαττώσει τον αριθμό των αμερικανών σε μόλις τρεις. Πάμε με τον άσσο στον ΟΠΑΠ. Είναι από τα χαμηλότερα χάντικαπ της αγοράς.

710. ΚΑΝΤΟΥ- ΟΛΙΜΠΙΑ Λ. (+10,5)   Ν/Β

Θεωρητικά η έτοιμη Καντού, ειδικά εντός, δεν θα έχει πρόβλημα με την Ολίμπια. Μία Ολίμπια που δεν θα είναι το περσινό χάλι άλλα και πάλι για το επίπεδο της Ευρωλίγκα, ειδικά εκτός, δεν είναι και κάτι ιδιαίτερο. Γρίφος πάντως το χάντικαπ καθώς οι γηπεδούχοι όπως έχουμε δει φτιάχνουν διαφορές που αρκετές φορές τις χάνουν προς το τέλος όταν όλα έχουν κριθεί.

711. (+1,5) ΜΑΛΑΓΑ- ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ     1   8/10

Η ανανεωμένη Μάλαγα θέλει να ξεκινήσει με το δεξί. Πολύ δυνατή έδρα. Σπάνια περνά ομάδα από εκεί εύκολα. Ο Ρέπεσα στον πάγκο δίνει μία σοβαρότητα σε σχέση με πέρσι που η ομάδα ήταν «παιδική χαρά» ενώ και το ρόστερ είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Η Μακάμπι δεν ενισχύθηκε όπως θα έπρεπε για μένα. Τεράστια μπασκετική φανέλα άλλα σε μία κούρσα 10 αγωνιστικών και στην ουσία σε έναν εύκολο όμιλο μία ήττα σήμερα δεν πιστεύω να στεναχωρήσει υπερβολικά κανέναν. Επιλέγω την ανανεωμένη και διψασμένη για come back Μάλαγα στο πιο αμφίρροπο παιχνίδι της ημέρας. Στο διαδίκτυο το χάντικαπ είναι υπέρ της Μακάμπι…

712. ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ- ΚΙΜΚΙ (+7,5)   Ν/Β

Πρεμιέρα για την «ακριβή» Ουλκέρ του Πιανιτζιάνι που την περιμένω με ενδιαφέρον. Λογικά η ομάδα, με τις προσθήκες που έκανε, μπορεί φέτος να πάει μακριά. Απλά στις πρεμιέρες φοβάμαι πάντα τους τούρκους. Η Κίμκι είναι έμπειρη και πονηρή ομάδα. Καλό είναι να μην ασχοληθούμε με την συγκεκριμένη αναμέτρηση.


ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ: ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ (+8,5)

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ   8/10

706. ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ- ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ (+15,5)     1
709. ΣΑΛΟΝ ΣΑΟΝΕ- ΑΣΕΚΟ ΠΡΟΚΟΜ (+6,5)     1
711. (+1,5) ΜΑΛΑΓΑ- ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ     1


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   8/10

19.45 ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ- ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ UNDER 154,5π. ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ
ΠΑ 21.45   ΣΙΕΝΑ- ΑΛΜΠΑ   2   ΜΕ 8,5π. ΥΠΕΡ ΑΛΜΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου